3 februari 2017

Appel Citroen Cheesecake

Ook voor Thomas zijn verjaardag maakte ik een taart... Het werd een echte kindertaart. Daar later meer over. Maar deze taart mocht daarvoor als basis fungeren. Thomas houdt erg van citroen en appels... In deze taart komen deze geweldig goed samen. En als pluspunt het is weer eens wat anders dan een standaard appeltaart. Ook niks mee, maar dit vind ik leuker om te maken. 


Het recept kom origineel bij Koopmans vandaan, maar ik paste het zelf verder aan. 


Recept Appel Citroen Cheesecake

200 gram bloem
100 gram suiker
snufje zout
150 gram boter
half ei

Voor de appel citroen vulling: 
1 citroen
600 gram appels
4 eieren
4 eetlepels custard 
300 gram volle kwark
75 gram suiker
1 eetlepel vanille extract

Kneed van alle ingrediënten voor de bodem een stevig deeg, verpak het deeg in folie en leg het voor een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Vet de springvorm in met wat boter of gebruik bakpapier.
Druk het deeg uit de in vorm, maak daarbij ook een opstaande rand.


Leg in de bodem een stuk bakpapier en doe er wat steunvulling in (kunnen gedroogde bonen zijn of bakparels.
Bak de bodem in 20 minuten voor. 
Schil in de tussentijd de appels en snijd ze in kleine stukjes. 


Rasp de citroen en pers hem uit. 


Verdeel wat citroensap over de appeltjes zodat ze niet bruin worden. 
Splits de eieren. 
Klop het eiwit stijf met 1 eetlepel citroensap, als het stijf is voeg je 50 gram suiker toe en klop je verder tot het mooi glimt. 
Meng de eidooiers, de custard en een beetje kwark goed met elkaar.
Roer dan de rest van de kwark, het citroensap, de 25 gram suiker en de citroenrasp er doorheen. 


Spatel dan voorzichtig het eiwit door het kwarkmengsel. 


Daarna meng de appelstukjes (zonder het extra vocht) door het beslag.
Stort het beslag in de bodem.
Verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak hem in 50 minuten gaar. 
Zet de oven uit en laat hem nog 25 minuten in de oven na garen. 
Neem de taart uit de oven en maak voorzichtig de springvorm los. Snijd evt vastzittende stukjes los.
Laat de taart verder op een rooster afkoelen. 
Bestrooi hem voor het gezicht met wat poedersuiker. 


Binnenkort laat ik zien hoe ik deze taart kids proof maakte... 
Thomas werd al weer 9... wat gaat de tijd alweer snel... Wat zijn we blij met dit mannetje... Serieus, slim en grappig... Gezegend met mooie talenten en gaves... We zien met nieuwsgierigheid uit naar zijn toekomst... 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen