9 maart 2017

Bespaartip: Kasboekje

Deze maanden komen er van diverse bloggers en bekenden van ons hun budgetten en tips om te besparen voorbij. Bij iedere vragenlijst heb ik er een quote uitgeplukt. Rondom die quote wil ik jullie diverse tips geven...   Deze keer de quote van KimberleyKimberley heeft een goed punt!... Als je wil besparen, zal je eerst moeten weten waar je geld aan op gaat. Zorg dat je je administratie op orde hebt. Wat komt erin, op welke datums.Wat gaat eruit en wanneer? Zorg dat je goed weet welke rekeningen in wanneer komen. Plan deze in, zodat je weet wat er komen gaat.


Maar ook voor je dagelijkse uitgaven qua boodschappen is opschrijven goed om inzicht in je uitgaven te krijgen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kan een schriftje gebruiken. Zorg ervoor dat je meerdere kolommen maakt. Voor de datum, winkel, bedrag, wat voor soort uitgave en evt opmerkingen. Om je kasboek tot een succes te maken, is het echt belangrijk dat je alles maar dan ook alles opschrijft. Vind je dat teveel werk, bewaar dan alle bonnen en werk 1x per week je kasboek nauwkeurig bij. 

Liever digitaal?
Ook daar zijn meerdere mogelijke manieren voor. Bij de meeste banken bestaat de mogelijkheid om online je uitgaven (die je pint) bij te houden. Maar er zijn ook meerdere online mogelijkheden. Op de volgende sites kan je online of pc je uitgaven bijhouden. Zelf heb ik nog nooit een kasboekje bij gehouden. M'n lief houdt wel alle uitgaven bij. Die houdt in een prachtig Exel bestand bij wat er maandelijks in en uitgaat. Verder hebben we ons huishoudgeld bepaald en daar komen we goed mee uit. Soms net niet... soms goed... Voor ons niet perse nodig om alles bij te houden. 

Houden jullie een kasboekje bij of ooit gedaan?

2 opmerkingen:

  1. Jep, ik noteer alles in Excel! M'n uitdaging voor 2017 is om te leven van 50€/week met ons gezin van 4 personen voor eigenlijk alle dagelijkse dingen als boodschappen, verzorgingsartikelen, kinderkleding, babyspullen, cadeautjes, enz. De eerste 10 weken is het al gelukt, maar inzicht is zo belangrijk om het vol te blijven houden;)... Leuk je blog te ontdekken! Groetjes, Adrianne (Aad-actief.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het begin (25 jaar geleden) deed ik dat wel eens. Ik vind het leuk om te lezen hoe een ander het doet.

    BeantwoordenVerwijderen