29 maart 2017

Lasagne met kip, spinazie en roomsaus



Ik ben dol op lasagne en maak eigenlijk altijd de standaard versie met rode saus. Dit keer wilde ik wat anders proberen en maakte een lasagne met een roomsaus. Heerlijk! Die gaat nog vaker op het menu komen. 


Wederom maakte ik deze saus op basis van aan roux... Ja ik heb ineens de roux gevonden en gebruik het op allerlei manieren zo ook voor deze lasagne. 

Recept Lasagne met kip, spinazie en roomsaus

200 gram spinazie
2 uien
2 knoflooktenen
1 paprika
1 kipfilet
400 gram champignons
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 eetlepels cognac
lasagnevellen
parmezaanse kaas

voor de roux:
100 gram bloem
100 gram boter
1 liter bouillon

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
De uien en paprika snijd je ook in blokjes. 
Champignons snijd je in plakjes.
Pers de knoflooktenen uit. 
Verhit wat olie in de pan bak hierin de de kipblokjes gaar, voeg dan de uien en knoflook toe en bak een paar minuten mee. 
Voeg dan in 2 delen de champignons toe en bak deze mee tot ze ook gaar zijn. 
Als laatste bak je ook de paprika mee. 
Dan kan je spinazie erbij, ik gebruikte diepvriesspinazie. 
Zet de pan op zacht vuur en laat de spinazie rustig ontdooien


Smelt in een andere pan de boter.
Voeg dan het bloem toe en roer alles goed door elkaar met en spatel.
Laat de roux zo'n 5 minuten rustig garen en lichter worden van kleur. 
Voeg dan scheutje voor scheutje de bouillon toe. 
Blijf goed roeren en voorkom klontjes. 



Meng de saus en de gebakken groenten door elkaar. 
Voeg dan de Italiaanse kruiden en de cognac toe. 
Verwarm alles goed door.



Verdeel een laag van de saus over de boedem van een ovenschaal, daaroverheen een laag lasagnebladeren. 
Herhaal dit tot de saus op is.
Sluit af met een royale laag parmezaanse kaas. 
Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin en gaar. 



Houden jullie ook zo van lasagne? Mij kan je er wakker voor maken ;)... zo lekker 

2 opmerkingen:

  1. Deze lijkt me echt een heel goeie om eens uit te proberen.
    Dat ga ik ook zeker eens een keer doen.
    Fijne rest van de dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen