6 maart 2017

Museumjaarkaart... 2e jaar...


Afgelopen jaar hadden we voor het 2e jaar onze museumjaarkaart en nog steeds geen spijt van!.... We zijn heerlijke dagen weg geweest. We gingen zelfs 2x met vrienden naar het spoorwegmuseum. We probeerden ook wat nieuwe museums uit. In het najaar hadden we graag nog wat andere museums willen bezoeken maar mijn gezondheid gooide roet in het eten. Maar toch hebben we onze kaart er weer ruim uit. Een investering van 184,70, waar we het hele jaar plezier van hebben gehad!Dit deden wij afgelopen jaar!

Douane en Belasting museum €11,-
Muiderslot €35,-

Het hof van Nederland €10,-

Totaal €402,40Ook komend jaar houden we onze kaart aan... Of we er weer zoveel gebruik van maken weten we niet, maar vinden het wel erg fijn om ze te hebben. Zo kunnen Hans en de jongens op stap en als ik weer genoeg opgeknapt ben... ik ook :)

Hebben jullie een museumkaart? Nee? Bestellen? Kan via deze link

Of hebben jullie nog leuke museumtips voor ons?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb, als enige in ons gezin, ook een MJK. Die van mij moet medio december verlengd worden en deze keer had ik hem er in 2 maanden tijd uit.
  Ik ga graag alleen, of met een vriendin/vriendinnen naar een museum.
  Van december tot februari heb ik hem gebruikt voor Paleis Het Loo (eigenlijk alleen voor de tentoonstelling over Anna Paulowna), Nationaal Archief, Rijksmuseum en 2x voor De Hermitage (1x Catharina de Grote en 1x Romanovs en Revolutie. In totaal 67 euro, dus al 7,10 winst.
  Nu moet ik zeggen dat ik soms met mijn kaart wel naar een museum ga terwijl ik dat als ik entree zou moeten betalen niet zou doen.
  Zo ben ik afgelopen zaterdag weer naar Het Loo geweest. Een high tea met vriendinnen en daarvoor moet je ook een toegangsbewijs voor het paleis hebben. En dat heb ik inmiddels wel een keer gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ilse, leuk he een museumkaart. Wij hebben hem ook (weer)gekocht.Hier een paar tips, ook al weet ik niet of je er al geweest bent. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het gevangenismuseum in Veenhuizen (ook een leesboek voor volwassenen : het Pauperparadijs. Dat gaat over Veenhuizen zelf) in Drenthe en het Hunebedmuseum in Borger, cavaleriemuseum in Amersfoort, nationaal militair museum Soesterberg, marinemuseum in Den Helder openluchtmuseum Arnhem, het bevrijdingmuseum in Groesbeek bij Nijmegen, museum orientalis (voorheen heiligland stichting)en Afrikamuseum bij berg en dal. Tip, doe deze 2 in de zomer en Aviodrome. Dit is gewoon een greep van wat wij gezien hebben.Het leuke van de kaart is dat je die lekker door het hele land kan gebruiken, bijv,op vakantie in een totaal andere provincie dan waar je woont. Lieve Ilse, heel veel plezier met jullie kaart. Wij gaan dat ook doen. Wij hebben hem net 2 maanden. Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ilse,
  Leuk, leuk wij zijn ook erg enthousiast. Kinderen zijn 5 en 7 en naast musea die jij al noemde en in andere reacties al genoemd zijn ook nog aanraders:
  Limburgs Museum in Venlo
  (groot, variatie met tijdelijke tentoonstellingen)
  Politiemuseum in Almere
  (kids doen zelf sporenonderzoek, op politiemotro zitten etc.)
  Bakkerijmuseum in Hattem
  (hmmm de geur daar binnen :-)...kids bakken koek, interactieve show)
  Nemo in Amsterdam
  (veel proefjes, lekker bezig zijn)
  Slot Loevestein
  (met eigen sleutel deuren openen, in kist van Hugo de Grote)
  Kasteel Hernen
  (Leuke kinderrondleiding eigen tempo met een 'pratende' lamp, in vakanties ridderopdrachten etc.)
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij genieten ook erg van de museumkaart! Wij kijken ook per seizoen wat er is. Bv met sinterklaas zijn er hele leuke activiteiten bij bv zuiderzeemuseum of bij Muiderslot. In het voorjaar is de route medemblik/hoorn erg mooi door de tulpen. Het openluchtmuseum heeft in de winter ook leuke activiteiten en bij paleis het loo kan je schaatsen. Favoriet blijft bij ons Aviodrome, bakkerijmuseum, cavelleriemuseum, militair museum soesterberg...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je er even de aandacht op vestigt, ik denk dat wij er over een jaartje ofzo ook eens serieus naar kunnen kijken. Lijkt me heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ook n ontzettend leerzaam museum is, is MuZIEum. Je kan er alleen niks zien šŸ˜„, maar je ervaart hoe de wereld is voor n blinde.

  BeantwoordenVerwijderen