18 april 2017

#fitwomen ~een mama

Een serie over fitte vrouwen!... Nee geen superwomen aan het woord vandaag... Of toch wel... want welke ballen moeten we als vrouw/moeder wel allemaal niet in de lucht houden. Daarnaast wil iedere vrouw zich goed voelen in haar eigen lijf... Dus ja... toch superwomens aan het woord... Vandaag geef een actieve mama van 3 een kijkje in haar leven als moeder en ondertussen haar strugles om fit te wordenWie ben je? Wat voor werk doe je? Wat zijn je leefomstandigheden? Heb je een gezin en waaruit bestaat dat?
Hoihoi, Ik ben een spontane, ongeduldige, over het algemeen vrolijke vrouw, loop tegen de 40 (au), ben woonachtig in een middelgrote gemeente in de Randstad en getrouwd met de liefde van mijn leven. Samen met hem heb ik drie kinderen in de leeftijd van 2 tot 11. Vooral onze jongste is nogal ondernemend, dat is een aardig woord voor doodvermoeiend;-) Naast het huishouden runnen, iedereen op tijd bij alle afspraken droppen, tijd besteden aan vrienden en familie, jeugdwerk van de kerk draaien, sta ik 2 dagen per week voor de klas.

Sport je al en wat voor sport beoefen je dan?
Ik ga in ieder geval 1 keer per week naar de sportschool. Soms doe ik een lesje mee en anders is het op eigen houtje fitnessen en cardio’en.

Hoe ziet jouw voedingspatroon eruit?
Ik ontbijt, lunch en dineer. Tussendoortjes probeer ik gezond te houden (nootjes, kaas, worst). Dat is best lastig, want ik ben een echte zoetekauw.

Heb je na de winter het voornemen om te lijnen of fitter te worden? Zo ja hoe doe je dat dan?
Ja, net als veel vrouwen, denk ik toch aan die bikini die in mijn kast op mij ligt te wachten.

Hoe ga je dit praktische uitvoeren?
Ik neem me voor weer meer te gaan wandelen. Dat deed ik voor de komst van nummer 3 zeer frequent, maar dat schiet er nu bij in. Sinds kort gaat hij twee ochtenden per week een paar uur naar de peuterschool en krijg ik weer iets meer me-time.

Hoe combineer jij sport of bewegen met je gezin?
Ik pak de fiets naar de school van de kinderen, kleine boodschapjes haal ik op de fiets of met de wandelwagen.

Hoeveel tijd besteed jij per week en op wat voor manier aan fit zijn of worden?
Minimaal 1 uur per week, maar dat moet dus meer. Schaam, schaam, soms doe ik mee aan Nederland in beweging.

In hoeverre pas je je eetgewoontes ook aan in deze periode?
Ik let altijd wel op mijn eten. In de weekenden snoep ik meer.

Als je moet kiezen tussen….
De trap of de roltrap wat kies je?
Roltrap
De auto of de fiets? 
Ik pak toch wel snel de auto, ik zou makkelijk naar mijn werk kunnen fietsen, maar ja, hij staat altijd voor de deur he. Komt ook omdat we vaak heel slecht slapen door ons kleinste ventje. Ik vind het dan heel lastig om de wekker eerder te zetten.
Chocolade bij de thee of wat fruit? 
Ik ben gek op chocola, maar pak meestal iets gezonds.
Frietjes of prakkie? 
Van aardappels houd ik niet zo, maar toch eten we het zeker 3 keer per week. Daarnaast nog een keertje pasta of rijst en op zondag vaak iets  makkelijks, zoals soep. Als ik friet eet, is het altijd als een bijgerecht. Ben er niet zo weg van, de kinderen natuurlijk wel. O en prakken doen we nooit, hooguit iets stampen en dan met worst.

Ben je tevreden over je lichaam? Wat zou je het liefst veranderd zien? 
Nee, ik ben nu echt wel te zwaar. Baal ik echt wel een beetje van, na de derde krijg ik de kilo’s er niet meer zo makkelijk af. Ik heb geen energie om heel fanatiek te sporten, wat wel zou moeten als ik weer slank wil zijn, want met alleen maar gezond eten lukt het niet meer.

Wat zijn jouw doelen en in hoeverre zijn die realistisch?
Twee keer per week naar de sportschool moet nu wel lukken en ik zoek eigenlijk nog een maatje om weer mee te kunnen gaan wandelen.

In de bijbel lees ik dat ons lichaam een tempel is van de Heilige Geest. In hoeverre is dat voor jou een extra reden om bewust met je lichaam en eten om te gaan? 
Ik rook niet en drink nauwelijks alcohol. Dat vind ik eerlijk gezegd bijna vanzelfsprekend als christen. Ik zit meer in mijn maag met het eten. Zou het liefst alles biologisch kopen, maar dat zou zoveel schelen in de maandelijkse kosten, dat ik dat toch niet doe. Bio is zo duur! Zonder vlees kan ik eigenlijk ook niet, al probeer ik wel kleine hoeveelheden te gebruiken en regelmatig een dagje zonder te doen.

________________________

Dank je lieve mama voor je openhartige woorden... En je komt er wel. Dat kleintje gaat vast wel een keer beter slapen en richting school waardoor jij meer aan jezelf kan werken! Eis niet teveel van jezelf als de situatie er niet naar is.

1 opmerking:

  1. Ik vind het zo mooi om te lezen. Wat zij zegt: met een maatje lukt het beter. Ik hoop dan ook dat ze een maatje vindt om mee te wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen