4 april 2017

#fitwomen~Martine

Een serie over fitte vrouwen!... Nee geen superwomen aan het woord vandaag... Of toch wel... want welke ballen moeten we als vrouw/moeder wel allemaal niet in de lucht houden. Daarnaast wil iedere vrouw zich goed voelen in haar eigen lijf... Dus ja... toch superwomens aan het woord... Vandaag de eerste dame die ons een kijkje in haar leven geeft en wat voor een!  


Wie ben je? Wat voor werk doe je? Wat zijn je leefomstandigheden? Heb je een gezin en waaruit bestaat dat?
Ik ben Martine en ik ben vanwege een ernstige aangeboren hartafwijking niet in staat om betaald werk te doen. Ik woon samen met mijn man in een FOKUS-woning

Sport je al en wat voor sport beoefen je dan?
Door mijn hartafwijking is echt sporten niet mogelijk. Ik probeer wel binnen mijn mogelijkheden zoveel mogelijk te bewegen. Ik wandel kleine stukjes en in de zomer fiets ik op mooie dagen op mijn fiets met trapondersteuning.

Hoe ziet jouw voedingspatroon eruit?
Sinds 3,5 jaar eet ik koolhydraatbeperkt en dit heeft een grote verandering gegeven in mijn leven. Daarvóór at ik namelijk al jaren zout- en vetarm, maar ik had altijd overgewicht en veel medicijnen om vocht af te drijven.
Sinds ik koolhydraatbeperkt ben gaan eten zijn mijn ‘plaspillen’ met 75% verminderd, hoef ik niet meer zout- en vetarm te eten én heb ik zonder veel moeite mijn streefgewicht bereikt!

Heb je na de winter het voornemen om te lijnen of fitter te worden? Zo ja hoe doe je dat dan?
Vroeger had ik dat altijd, maar nu dus niet meer! Af en toe wil ik wel weer eens 2 kg afvallen, maar ik kom door mijn nieuwe voedingspatroon nooit meer veel aan.
  
Hoeveel tijd besteed jij per week en op wat voor manier aan fit zijn of worden?
Ik denk dat ik per dag ongeveer een uur besteed aan het bereiden van gezonde maaltijden. Daarnaast heb ik een foodblog, waaraan ik ook tijd besteed.

Als je moet kiezen tussen…
De trap of de roltrap wat kies je? 
Roltrap
De auto of de fiets? 
Zo mogelijk de fiets, maar bijna nooit mogelijk
Chocolade bij de thee of wat fruit? 
Geen van beide
Frietjes of prakkie?
Prakkie, wanneer dat betekent dat het een gezonde verantwoorde maaltijd is!

Ben je tevreden over je lichaam? Wat zou je het liefst veranderd zien?
Hoewel ik zielsgelukkig ben dat ik geen overgewicht meer heb, ben ik niet altijd blij met mijn lichaam. Het is heel zichtbaar dat ik veel zwaarder ben geweest, waardoor er veel overtollige huid is. Ook heb ik door diverse hartoperaties een wat ongewoon figuur.

Wat zijn jouw doelen en in hoeverre zijn die realistisch?
Zoveel mogelijk proberen gezond te blijven door mijn voeding.

In de bijbel lees ik dat ons lichaam een tempel is van de Heilige Geest. In hoeverre is dat voor jou een extra reden om bewust met je lichaam en eten om te gaan? 
Wat goed dat je dit noemt! Ik ben hier zelfs een beetje ‘fanatiek’ in en vind het onbegrijpelijk dat zoveel christenen hun lichaam dagelijks vullen met rotzooi.
Wat mij betreft zou er meer gepreekt mogen worden over voeding, en wat God ons in de schepping aan voeding gegeven heeft…
  
Groetjes van Martine

www.dekeukenvanmartine.nl

_____________________

Dank je Martine voor het invullen van de lijst en zo een kijkje in jouw leven! Ik heb bewondering voor jouw manier van in het leven staan..

3 opmerkingen:

  1. Wat een boeiend onderwerp. En wat een mooie vragen en antwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke serie dit, ik ben fan! En Martine, knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen