5 april 2017

Gekarameliseerde ananas met vanille ijs


Wij vinden ananas lekker... Om zo te eten, maar ook verwerkt in gerechten... Denk aan kip ananas of pizza hawai. Maar ook als toetje is ananas heerlijk, zeker als je hem even bakt en laat karameliseren... Bolletje ijs erbij.... Smullen is dat... 


Recept Gekarameliseerde ananas met vanille ijs

1 ananas
boter
1 eetlepel suiker
ijs
poedersuiker

Snijd de de ananas in plakken of repen. 
Verwarm wat boter in een koekenpan, bak hier zachtjes de ananas in. 
Als hij zacht en goudbruin is, sprenkel dan de suiker over de ananas.


Bak ze dan nog zachtjes door op laag vuur en draai ze na 3 minuten voorzichtig om. 
Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn, de suiker gesmolten is en een karamellaagje gevormd heeft. 
Verdeel de ananas op een bord en schep er een lekkere bol ijs bij. 



Een heerlijk toetje om klaar te maken als je eens wat anders wil of een feestje wil bouwen :)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen