10 november 2017

Peren-Blauwe bessen crumble


Warme toetjes... Heerlijk! We houden zo van zulke toetjes. Maar de tijd ontbreekt wel eens om een uitgebreid toetje te maken. Deze simpel crumbles heb je zo gemaakt en zijn ook nog eens erg verantwoord... Bedoel fruit, honing en havermout, je zou het zelfs als ontbijtje kunnen eten...Waarom niet eigenlijk ;).


Ik gebruikte de speculaas joy kruiden van het merk Simply Spices, deze kreeg ik een tijdje geleden om te testen en was nog blijven staan. Simply Spices heeft de meest heerlijke en geurige kruiden. Deze zijn ook nog eens glutenvrij en worden door hun zelf gemengd. 


Recept Peren-Blauwe bessen crumble

4 peren
100 gram blauwe bessen
4 snufjes koekkruiden
4 eetlepels havermout
honing naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Vet 4 schaaltjes in met wat boter.
Schil de peren en snijd deze in blokjes. 
Verdeel de peren en de blauwe bessen over de bakjes.


Strooi over ieder schaaltje wat koekkruiden.


Verdeel de havermout over het fruit en naar smaak wat honing. 



Bak de taartjes in 20 minuutjes gaar en warm. 
Wij aten het met een bolletje ijs, wat een verwennerij.



Na het schrijven van dit recept.. weet ik het zeker! Binnenkort ga ik mijn mannen trakteren op dit toetje als ontbijt.





~de koekkruiden werden gesponsord door Simply Spices en Kroon op het werk~

1 opmerking:

  1. Heerlijk hoor, ik eet deze combinatie inderdaad wel eens als ontbijt, maar ook voor de lunch is het verrukkelijk.
    Fijne dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen