16 mei 2018

Dagje Uit Tip: Marechaussee museum in Buren

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hebben we al jaren een museumjaarkaart. Vorig jaar hebben we erg getwijfeld of we hem wel aan moesten houden. Dit jaar hebben we toch besloten hem te houden. Daar hebben we geen spijt van. Daarom voor jullie weer eens een museum tip en er gaan er nog veel komen :)


Marechaussee Museum

Wij reden in het zonnige voorjaar naar het dorpje Buren, want daar was het museum over de marechaussee. De kinderen wisten niet zo goed wat dat was en om eerlijk te zijn dat wist ik eigenlijk ook niet. Ja, ik weet heus wel hoe ze er zijn en ze ongeveer doen. Maar na dit museum bezoek weet ik wat hun taken zijn en ongelooflijk hoeveel deze eenheid doet. Dat vind ik altijd zo heerlijk van een museum bezoek, we leren er zoveel van. De jongens hun algemene kennis blijft zo enorm groeien en dat is wat ons betreft grote winst en we hebben ook nog eens een leuke dag met zijn allen. Dit museum is leuk voor een dagdeel. Voor kinderen is het erg leuk, maar toch wel vooral voor jongens of voor stoere meiden uiteraard. Je hebt de mogelijkheid om je om te kleden, maar ook mag je in voertuigen zitten en bv de schilden voelen die gebruikt worden bij inzetten. Uiteraard komt de geschiedenis ook in beeld en is er veel informatie te lezen en te zien uit de vervlogen tijden. Het museum is gevestigd in een prachtig oud pand, op verzoek kan je ook nog naar een ander pandje op enkele minuten lopen. Daar staan heel veel voertuigen opgesteld en mag je zelfs spelen met de sirene ;)


Buren

Het stadje Buren heeft een stadswal rondom liggen en wij vonden het leuk om daar in de middag nog even overheen te wandelen. Langs de molen en de kanonnen. Door een klein parkje. Ook aten we een lekkere pannenkoek, want daar zit toch een super leuke pannenkoekenboerderij! Dus wil je er een compleet dagje van maken, overweeg dat dan ook.Voor meer info, kijk dan op de website van het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten