1 juni 2018

Picknick sandwich

Hoera het picknick seizoen is weer geopend. Heerlijk om op een kleedje ergens te zitten en gezellig te eten en te spelen. Dat kan bij het water zijn, in het bos, op de hei, op het strand of zelfs je achtertuin. Leuk om dan wat extra aandacht te besteden aan het eten. Zo maakte ik voor een picknick in het bos deze sandwich. Super simpel, maar door hem net iets anders te verpakken dan normaal heeft het ineens een andere uitstraling dan normaal. 


We kochten bij de Lidl een flink stokbrood en sneden deze in dwarse grote stukken. De helften besmeerde ik rijkelijk met roomkaas met daarop veldsla en kipfilet. Leg je broodje op een servet en knoop het broodje en het servet met een leuk touwtje aan elkaar vast!

Met het beleg kan je natuurlijk naar hartenlust variëren. Hieronder wat lekkere inspiratie voor jullie:
* brie, rucola en moster-dille saus
* homemade eiersalade
* voor de zoetekauw: pindakaas met banaan
* nog de andere zoetekauw: bakje met verse aardbeien mee en ter plekke beleggen
* kruid kipfilet met je eigen favokruiden, bak deze en snijd hem als hij afgekoeld is in dunne plakken en beleg daar je broodje mee, pluk sla er tussen en een gekookte eitje erop. 
* wat zou jij op je broodje doen?


Grote fles fruitwater mee, een komkommer in plakjes en voor iedereen een appel en wij konden heerlijk picknicken. Als we dat dan doen, weet ik gelijk dit wil ik weer vaker doen! Heerlijk... dus je snapt wij zijn blij met dit seizoen en gaan er zoveel mogelijk op uit om buiten te kunnen genieten. 


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om te lezen Ilse! Onze kinderen zijn inmiddels volwassen, maar houden ook wel van een lekker broodje. Meestal maken ze dat zelf klaar en worden er dan eerst een hoop eieren gebakken ;) Ik maak zelf ook regelmatig een lekker broodje. Ik heb 2 varianten die ik echt superlekker vind: geitenkaas en rucola en biologische pesto met veganistische gehaktballetjes. En dan op goed brood zoals spelt, mmmm. Gister had ik maïsbroodjes van de Turkse supermarkt en aardbeien, ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leest goed al dat lekkers op de broodjes en zo.

    Ik zou er oude kaas, blaadje sla, tomaatje, eitje opdoen:)

    Maar alleen al picknicken, super mooi.

    BeantwoordenVerwijderen