6 juli 2018

Pastasaus slowcooker


We hebben ondertussen een tijdje een slowcooker in huis en hij bevalt heel erg goed. Hij staat iedere week zeker een keer aan. Erg handig voor als je gewerkt hebt of druk bent. Zo gebruiken wij hem tegenwoordig ook vaak op dagen dat we een dagje uit gaan. Vaak ben ik dan moe, we hebben geen zin meer om te koken. De frietboer om de hoek lijkt dan zo veeeeeel lekkerder en makkelijker. Maar ja is niet gezond, stiekem valt het toch altijd een beetje tegen zo'n vette hap en het kost een klein fortuin om eten te halen. Op zulke dagen vul ik graag de slowcooker. Vaak zet ik hem de avond van tevoren al klaar, hoef ik de binnenpan alleen nog maar in de slowcooker te plaatsen en aan te zetten op de dag van het uitje. En 's avonds ruikt het hele huis naar vers eten. 

Maar goed, pastasaus dus uit de slowcooker. Deze maken we vaak en gaat altijd goed. Ideaal! Voor jullie vandaag het recept. 


Recept Pastasaus uit de slowcooker


500 gram gehakt
4 uien
6 knoflook
3 paprika's
1,5 prei
400 gram champignons
3 blikken gepelde tomaten
4 pakken gezeefde tomaten
1 glas water
6 eetlepels Italiaanse kruiden
150 gram linzen
zout
scheutje balsamico azijn

Snijd alle groentes in blokjes of reepjes.
Verwarm de binnenpan op het gas (als hij geschikt voor koken op het fornuis, gebruik anders een koekenpan)
Rul in een beetje olijfolie het gehakt. 
Als het gehakt gaar is voeg dan de uien en de fijngehakte knoflook toe. 
Roerbak dit mee tot alles gaar is. 
Zet het vuur uit en plaats de binnenpan in de slowcooker.
Vul met alle overige ingrediënten en roer goed door. 
Zet de slowcooker voor 6.5 uur op high of 9 uur op low aan met de deksel erop. 
Laat hem die die tijd dicht. 
Je mag natuurlijk wel een keertje roeren, maar probeer hem zoveel mogelijk met rust te laten zodat de warmte niet verloren gaat.


Thuis gekomen, kook je er wat pasta bij, gooit een stokbrood in de oven en ploft aan tafel voor een verse maaltijd. Hoe makkelijk kan je het jezelf maken :)

Wij hebben deze slowcooker, bewust een grote gekozen zodat we er met veel mensen van kunnen eten (lees vrienden die blijven eten en waarvoor je ook je handen vrij wilt hebben), maar ook voor grotere hoeveelheden soep en als we hem helemaal vullen vriezen we vaak een deel in zo kunnen we er 2x van genieten. 

1 opmerking:

  1. Verrukkelijk recept en uiteraard ook goed te maken zonder slowcooker, want die heb ik niet haha...
    Fijn weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen