19 oktober 2018

Dagje Uit Tip: Archeon

Het is bijna herfstvakantie en dus tijd voor een extra dagje uit tip... 
Wij vinden het Archeon altijd erg leuk om naar toe te gaan. Het is eigenlijk in ieder seizoen wel leuk. Het is wel veel buiten en dus heb je wel een beetje lekker weer nodig. Maar ieder seizoen heeft zo z'n charmes.

Het Archeon is een reis door de geschiedenis. Je begint bij het stenen tijdperk, reist door de ijzertijd, naar de bronstijd, tot bij de Romeinen en gaat dan verder naar de middeleeuwen. Overal zijn dingen te zien, te doen en te leren. Onze jongens genieten altijd heel erg. 

In de herfstvakantie hebben ze er een speciale kidsweek, die over vriendschap gaat. Zo kan je leren over vriendschap in de tijden van de oudheid. Daarnaast kan je natuurlijk genieten van een gladiatoren gevecht en van alle andere activiteiten. 

Het weekend van 27-28 oktober is er een smidweekend en kan je alles leren over het leven van een smid. 









Wij gaan ieder jaar wel een keer naar het Archeon en het verveelt nog steeds niet omdat het steeds weer anders is. Van de zomer hadden we geluk omdat er toen een Romeins legioen neer gestreken was en veel demonstraties gaven. 

Zijn jullie wel eens in het Archeon geweest?


3 opmerkingen:

  1. Ja echt al een paar keer. Vroeger toen ze allemaal nog thuis woonden met de gratis kaartjes van het abonnement van Juliana toren. Nu met de Museumjaarkaart. Zelf vind ik het namelijk ook superleuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het geweldig. De anderen vinden het niet zo interessant hier. Blij met je blogje en foto's dus.

    BeantwoordenVerwijderen