15 april 2013

Kip met appel, rode ui en mosterd

Dit lekkere gerecht kwam ik tegen in het blaadje van de Plus, Boodschappen. Al eerder maakte ik een kipgerecht met met abrikozen, appel en kaneel. Een heerlijk maar zoet gerecht. 
Ik maakte het in m'n hooimadame, maar je kan het ook in de oven klaar maken of gewoon op het gas.

Het is een lekker gerecht, beetje pittig door de mosterd, maar ook tegelijk weer zoet door de appel. Onze jongens hebben ervan gesmuld, dat zegt genoeg lijkt mij ;)...

Recept Kip met appel, rode ui en mosterd
1 gezin

4 drumsticks
1 appel
1 eetlepel mosterd
1 rode ui
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden, als je het in de oven wilt bereiden.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendig pan. 
Bestrooi de drumsticks met peper en zout en braad ze rondom bruin aan. 
Snijd ondertussen de rode ui en ongeschilde appel in grove stukken.
Voeg de ui, 50 ml water en de mosterd toe en bak dit even goed mee.
Als laaste kan je de appel erbij doen.
Zet dit met de deksel op de pan in de oven voor ongeveer 3 kwartier.
Liever op het gas? Ook deksel op de pan en ongeveer een uur stoven.
In de hooimadame? Deksel op de pan en laat hem ongeveer 3 uur erin staan, evt. tussendoor nog even doorwarmen en weer terug in de madame.

Lekker met broccolie, sperzieboontjes met gekookte aardappelen of rijst.

Eet smakelijk!

1 opmerking: