

Tegenwoordig maak ik iedere week 1 of 2 platen koekjes zelf. Boordevol volkorenmeel, smaak, zuivere ingrediënten en daarnaast niet duur.


Hieronder ga ik wat variaties geven die ik geregeld maak:
- Salem-koekjes: een volkoren/speltmeel koekje met grove stukken amandelen en cranberries
- Chocolade-koekjes met abrikozen: een volkorenmeel koekje met gedroogde abrikozen, cacaopoeder en stukjes chocolade.
- Choco-chip-cookies: Voeg 80 gram gehakte chocolade toe aan het deeg en wat minder suiker (50 gram).
- Noten-honing koekje: Voeg een mix van gehakte noten toe aan het deeg en vervang de helft van de suiker door honing (40 gram honing, 35 gram suiker).
- Volkoren koekjes met abrikozen, havervlokken en rozijntjes: havervlokken, honing, abrikozen en rozijnen.
- Havermout-rozijnen koekje: Voeg 60 gram havermout en 25 gram rozijnen toe aan het deeg, je zou evt. wat minder suiker kunnen gebruiken.
- Dubbele chocoladekoekjes: met cacaopoeder en chocoladestukjes.
Gaan er bij jullie ook zoveel koekjes doorheen?
Wat voor koekjes dan vooral?
De koekjes die er hier door heen gaan zijn: biscuits(van de Aldi), koekjes met van die chocolade stukjes,indische cake, speculaas enz..ik eet het zelf niet, en heb vanavond een suikervrije ontbijtkoek gemaakt en ga ze die voor zetten zonder iets te zeggen, ben benieuwd want wil zo langzamerhand mn kinderen ook van die "winkel koekjes" af hebben! Ook ga ik speltkoekjes maken. Hoop zo langzamerhand een andere weg in te kunnen slaan qua eten.
BeantwoordenVerwijderenik ben te laat ben ik bang, maar ga het toch proberen! De citroen koekjes zijn mijn eerste baksel...
BeantwoordenVerwijderenVoor wat ben je te laat? Succes!
Verwijderen