26 november 2013

Gekaramaliseerde appeltjes

Het meest simpele toetje wat er zo'n beetje bestaat...
maar ooohhh zo lekker en hier graag gegeten.



Recept Gekaramaliseerde appeltjes
4 personen

4 appels
roomboter
kaneel
evt slagroom of gele vla

Doe dit voor je gaat eten

Je neemt voor ieder persoon een appel, 
deze was je goed en droogt ze af.
Snijd ze in dunne partjes en bestrooi ze met wat kaneel.
Verhit een pan en smelt hierin wat roomboter.
Bak de appeltjes even snel rondom bruin.
Zet het gas dan laag en ga lekker eten ;)
Schep ze nog een paar keer om
en verdeel de appeltjes over de bakjes.
Vind je het niet zoet genoeg verdeel dan evt nog wat honing over de warme appeltjes
Lekker met evt wat slagroom of gele vla


Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. Weer iets geheel nieuws voor mij :-)
    En dat vind ik nu zo leuk aan bloggen,
    ik leer iedere dag weer!
    Zeker van jou Ilse :-)

    Dit is ook een toetje die voor mijn lief geschikt is,
    maar dan zonder vla of room erbij,
    want hij is allergisch voor melk.
    Het zou natuurlijk wel aangevuld kunnen worden met sojavla.
    Dit is weer eens iets anders voor hem :-)

    THANKS :-)

    Lieve groeten, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen