22 november 2013

Vega-broccolie-quiche

Of je nou altijd vegetarisch eet of vlees wilt minderen...
dan is deze quiche een goede optie!


We eten hier vaak quiche en daardoor varieer ik nogal eens.
Deze werd vegetarisch, door de kaas, eieren, noten, champignons en havervlokken kom je aan genoeg goede stoffen en voldoende vulling.
Wil je liever vlees eten? Bak dan wat spekjes of hamblokjes en verdeel deze erover. Een los stukje vlees kan natuurlijk ook!


Recept Vega-broccoli-quiche
2 personen

flinke stronk broccoli
150 gram kastanje champignons
50 gram havervlokken
teentje knoflook
handje walnoten
handje pijnboompitten
kaas naar smaak ;)
2 eieren
100 ml slagroom

Maak de broccoli schoon en kook deze 6 minuten.
Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bak in wat olijfolie de champignons bruin en pers hierbij het teentje knoflook uit.
Verdeel de broccolie in een ovenschaal.
Rooster in een droge koekenpan de havervlokken.
Hak de walnoten grof.
Over de broccolie verdeel je de havervlokken, pijnboompitten, champignons en walnoten.
Rasp de kaas en verdeel deze ook over de broccolie.
Klop de eieren los met de slagroom en giet deze over de ovenschaal.
Bak de quiche in 20 minuten gaar.

Je kan de quiche zo eten, wil je het meer ''aankleden'' neem er dan een snee bruin brood bij of wat volkoren pasta en wat salade.

Eet smakelijk!







8 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse, klinkt heerlijk! Ik maak ook graag quiches, zo makkelijk voor restjes en ze zijn altijd lekker :) ik maak ze meestal toch wel met bladerdeeg, mis jij dat niet? Groetjes, Jacolien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi jacolien
      Ik maak ze heel soms ook met een bladerdeeg bodem, maar ik mis het niet.
      Aangezien ik weinig koolhydraten wil eten, maak ik hem zonder bodem!
      Pop deze manier eten we al een hele tijd en ik mis die bodem niet.... Ik zou zeggen probeer 't gewoon een keertje!
      Groetjes ilse

      Verwijderen
  2. Jam jam...
    een smakelijke QUICHE is hier ook altijd van harte WELKOM :-)

    Wat een goed plan om dit gewoon in een ovenschaal te maken,
    dat ik daar nooit opgekomen ben!
    In principe hoeft het natuurlijk niet met deeg eromheen.

    DANK weer voor deze SMAKELIJKE POST :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het deeg is inderdaad niet noodzakelijk! En om eerlijk te zijn, ik mis het niet (meer).
      Zonder deeg heb ik juist een langer gevuld gevoel...de koolhydraten in 't deeg zorgen juist voor een suikerpiek en daarna ook weer een dip...
      Door op deze manier 's avonds te eten en aanpassingen overdag kon ik 18 kilo afvallen...
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. Hey, ik heb de broccoliquiche vanavond gemaakt.
    Yum, wat superlekker!! Die ga ik vaker maken!
    Zou t ook kunnen met melk ipv slagroom, denk jij, of wordt het dan niet stevig genoeg?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hoi,
      Leuk dat je deze blog ook hebt ontdekt :)
      Super dat je het lekker vind...heb nog veel meer lekkere quiche recepten staan, dus je kan je uitleven.
      Ik zou geen melk gebruiken, dat reageert toch anders in de oven... en heb eerlijk gezegd geen idee hoe het resultaat zal worden... Waarom zou je geen slagroom gebruiken?
      Succes ermee.
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Ja, eigenlijk had ik em al lang ontdekt, maar ik ... ehm.. reageerde er nooit op.
    Ik vind slagroom soms zo zwaar in een maaltijd, vandaar mn vraag. En melk vind ik gewoon makkelijk, heb ik altijd in huis. Enne.. slagroom klinkt altijd toch wat ongezond ofzo, maar dat is misschien wel helemaal niet zo:)

    BeantwoordenVerwijderen