7 december 2013

Pastasaus fabriekje...

Heb ik jullie wel eens vertelt dat ik geweldige kinderen heb?
Oh wat zijn het een boeffies en ik heb geregeld achter-het-behang-plak-dagen...

maar er zijn ook dagen zoals deze...

Dagen met gouden randjes, samen in de keuken...
Mijn favo-plek in huis en vaak die van hen ook, als ze maar mogen helpen.

Ze helpen met snijden... ja met echte messen, beginnen met een redelijk bot mesjes, maar zeker Thomas kan al met scherpere messen omgaan..... en anders hebben altijd 
nog pleisters en kusjes ;)

Roeren in grote soeppannen terwijl mama soep kookt, kan Matthijs reuze goed.
Gehakt rullen voor pasta? Laat dat maar aan Thomas over...
echt laat ik mijn jongens koken?
Ja zeker.... uiteraard sta ik er zelf bij en is op alle mogelijke manieren gedacht aan hun veiligheid...

Deze druiligere maandagmiddag wilde ik graag pastasaus maken en niet zo weinig ook. Ik wilde graag deze saus gaan wecken en dus gelijk veel maken. De zaterdag ervoor had ik flink ingeslagen op de markt. Ik vroeg of de jongens wilde helpen, daar komt maar zelden nee op ;)

Dus we gingen aan de slag...
7x dit recept + nog een beetje extra
Het vlees liet ik weg, omdat ik liever (nog) geen vlees weck.
Als we de saus willen eten, rul ik wat gehakt en voeg de pot saus toe (zoals je ook zou doen met een pot uit de winkel).


uien schoonmaken, tot huilens toe, met brillen op ;)


paprika's wassen




paprika's snijden, ik hielp ook wel hoor ;) 



Prei snijden... het is ondertussen al aan 't schemeren


een uur later... staat alles klaar om gebruikt te gaan worden...
net een fabriekje :)


2 flinke soeppannen vol met pastasaus....
lekker een paar uur pruttelen en vooral flink proeven tussendoor...
want best lastig zulke hoeveelheden op smaak te krijgen. 


De volgende dag alles in de potten gedaan en alvast in de ketel.
Ik vulde 6 literpotten, 3 kwart liter potten (voor een extra eter) en 1 halve liter pot (voor een éénpersoons portie)
Die ging 's avonds/'s nachts aan ivm de goedkopere stroom....


Ik weckte de pastasaus in 40 minuten op 90 graden.

De volgende ochtend was alles afgekoeld en haalde ik dit eruit...
Wat voelt dit rijk!!




5 opmerkingen:

  1. laat de winter maar komen met zoveel lekkere pasta saus.........
    Heerlijk dat je jongens helpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het enige dat ik inmaak is peertjes en dan zet ik de potten een nacht omgekeerd neer.
    Weet jij of dit ook op dezelfde manier kan?
    Alvast bedankt voor je antwoord.
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry Ineke!
      Ik ben je helemaal vergeten te antwoorden!
      Je kan pastasaus ook opmaken zoals je beschrijft, alleen je hebt dan sneller kans op schimmel en dus bederf en het is ook minder lang houdbaar.
      Ik heb 't te vaak wegmoeten gooien omdat 't beschimmeld, was dat i 't niet meer doe!
      Hoop dat je nog wat aan m'n antwoord hebt

      Verwijderen
  3. Hallo, ik wil graag beginnen met wecken en ben nu aan het bedenken pastasaus te maken. Ik vraag me af, waarmee heb je de saus op smaak gebracht? Nog een vraag; wat heb je nodig gehad bij het wecken? Ik heb potten, ringen, grote potten en klemmetjes. Heb ik dan nog wat nodig voor dit recept?
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, je hebt zo te horen alle benodigheden, al is een grote trechter wel handig, zo blijven de randen schoon en blijft je pot goed. Ik breng de saus op smaak met italiaanse kruiden, veel knoflook en wat chilipeper

      Verwijderen