Het verhaal achter de foto van dit smullende ventje is simpel...
mama las op zaterdagavond een stukje in de krant
ze las daar een lekker recept en de volgende dag werd dat de avondmaaltijd
:)
Het orginele recept komt uit het Refomatorisch dagblad,
wat we gratis op proef hebben (altijd leuk zo'n actie)
Het recept heb ik wat aangepast en dit zijn mijn
Havermouts-pancakes
Recept Havermout-pancakes
10-12 stuks
300 ml melk
100 gram havermout
100 gram volkorenmeel
2 eieren
1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
7 gram bakpoeder
scheutje olie
snuf zoet
snuf koekkruiden of kaneel
Doe de havermout en de melk in kom, roer dit goed door en laat dit 10 minuten rusten.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix dit goed door.
Verhit wat olie of boter in een pan en schep met een juslepel 2 of 3 hoopjes in de hete pan.
Bak de pancakes tot de randen droog zijn en er bubbeltje in het midden zijn, draai ze dan om.
De andere kant bak je tot het goudbruin is.
Serveer ze met wat honing of jam of volgens onze jongens is de nieuwste chocoladepasta ook geweldigggggg....omdat die zo lekker smelt en het net lijkt of er een gesmolten chocolade reep op je pancakes ligt ;)
En zo krijg je nou zo'n foto van zo'n smullend en genietend kind!
Lijkt me een lekker receptje! Maar eens proberen dit weekend, wij zijn hier namelijk dol op pannenkoeken!
BeantwoordenVerwijderenLekker! En een leuke foto.
BeantwoordenVerwijderenIdee om morgen als ontbijt te maken. Dan wel zonder suiker en zonder chocoladepasta ;-)
BeantwoordenVerwijderenMoet je doen, ze zijn heerlijk!
VerwijderenDe chocopasta heb ik ook zelf gemaakt, niet totaal zonder suiker, maar wel heeeeel veel minder dan die uit de winkel. Dat recept komt binnenkort ook online!
Liefs Ilse
Alvast bedankt voor je pasta recept, want daar zijn ze hier stapel op. Die pannenkoeken ga ik ook voor ontbijt doen, dat doen we hier overtheocean vaak. Samen met bacon en/of sausage. Goed begin van de dag als het zo bar koud is.
BeantwoordenVerwijderenGroet, Wilma
over the ocean??? Waar is die andere kant dan??
VerwijderenPastarecept gaat er aankomen!
Het is zeker erggg lekker om warm te ontbijten zeker als het zo giga koud is!
Succes met de kou, is het heel erg bij jullie?
Liefs Ilse
Dat is \Canada. Het is nu warm, -4 ofzo. \Het was rond -25 tot -30 met windkou tot -40 of iets kouder. En dan is iets warms heerlijks om mee te beginnen.
VerwijderenMorgenchtend ga ik ze maken. Daarom kwam ik even terug naar je recept.
Groet, Wilma