16 juli 2014

Bananen-ijs

Weer een erg lekker en makkelijk No-Waste receptje...
zo kom je makkelijk van je overrijpe bananen af. 
Schil eraf, in stukjes snijden en hop de vriezer in..
______________________________________________________

Dit keer heb ik alleen ijs gemaakt met banaan en wat amandelschaafsel...
Heerlijk zoet en dan die nog iets warme amandeltjes....
mmmm

Het principe is weer hetzelfde, 
snijd de banaan of bananen in stukjes en vries deze in.
Na een paar uur leg je het er even uit en dan kan je het fijn malen.
Ik deed het deze keer met de staafmixer, maar deze messen zijn daar toch minder geschikt voor en zo duurde het wat langer voor het fijn gemalen was. 
Dat maakte dat het ijs wat dunner was, maar niet minder lekker...

Tussendoor heb ik wat amandelschaafsel in een pan geroosterd.
Samen met een klein theelepeltje honing, deed ik die bij het ijs...
Tja moet ik nog uitleggen hoe lekker dat is?









3 opmerkingen:

  1. Lijkt mij weer KOSTELIJK :-)
    Ik heb nog een paar overrijpe bananen liggen,
    die MOETEN op!
    WAT EEN GELUK :-)

    DANKJEWEL weer...
    we smullen hier wat af dankzij jou :-)
    Hi Hi...
    Maar dan wel braaf in het "UURTJE"
    Hi HI...
    Dat dan weer wel...

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het net gemaakt met een flinke scheut (ongeklopte) slagroom ;) omdat de
    bananen niet fijn wilde met de staafmixer. Door het mixen werd de slagroom ook nog dik.

    Het was verrukkelijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker he!
    zo simpel en zo gezond :)

    BeantwoordenVerwijderen