7 juli 2014

eindelijk op mijn blog... Broccoli-quiche

Al bijna 2 jaar maak ik deze ooit zelf verzonnen quiche...
en wat zijn we er dol op! Ook gasten van een verjaardag waar ik hem ooit voor maakte waren zeer te spreken over de GOK-quiche ;) ze miste niet eens de bodem...
Maar wat bleek dit geweldige recept stond nog niet op mijn blog...
Daar komt dus vandaag verandering in!


De quiche is altijd zo snel op dat ik vergeet een foto te nemen van het eindresultaat...

Recept Broccoli-quiche
3 personen

750 gram broccolie
200 gram champignons
150 gram hamblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
4 zongedroogde tomaatjes
handje cashewnoten
3-4 eieren
130 ml slagroom
flink veel kaas

Maak de broccoli schoon en kook roosjes 6 minuten.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snipper de ui.
Verwarm een koekenpan en bak hierin de hamreepjes.
Voeg dan de ui toe en pers de knoflook erboven uit.
Als de ui mooi glazig is, voeg je de gesneden champignons toe en bakt dit mee.
Verwam de oven voor op 220 graden.
Stort de gekookte broccoli in een ovenschaal.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes.
Verdeel de tomaatjes en het ham/champignonmengsel over de broccoli heen.
Dan kan het handje noten over de quiche (meer noten kan natuurlijk altijd... ;) ...)


Klop de eieren met de slagroom los en schenk dit over de groente.
Rasp een ruime hoeveelheid over de quiche heen
En bak hem in 20-25 minuten goudbruin in de warme oven.


Lekker met een gemengde salade... 
als ik onverwacht eters krijg en deze quiche op het program staat, dan kook ik er wat extra pasta bij... je kan evt ook nog wat stokbrood met kruidenboter erbij serveren. Maar gewoon zo los met bv wat sla is hij ook echt heerlijk! En ook nog eens goed voor de GOKkers onder ons!

Restje over? Volgende dag even opwarmen en lekker genieten bij de lunch!

2 opmerkingen:

  1. Die ga ik een keer maken klinkt erg lekker en kijken of ik hem in kan vriezen is nl erg makkelijk voor als je eens weg moet en later thuis bent.
    Dank je wel voor het recetp.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. DANKJEWEL Ilse!
    DIT klinkt weer heerlijk :-)

    Alleen zo jammer...
    dat wij onze enige BROCCOLI net hebben opgegeven :-)
    Heel misschien krijgt ik nog een keer BROCCOLI uit de moestuin.
    Als dat zo is...
    Dan wordt het voorzeker DIT RECEPT!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen