4 juli 2014

Tomaten soep wecken

Ik liep bij de Lidl en kwam daar een fijne aanbieding tegen.... Trostomaten voor 0.69 per kilo...
Ik kocht 2 keer ruim 4 kilo....
Dus ruim 8 kilo om soep van te maken :)

Ik maakte 3 versies...
Als variatie op dit recept

1 tomatengroente soep.
1 tomatensoep waar ook allerlei restjes ingingen, zoals rode linzen, 2 stroken van de broccolie, nog wat stengels bleekselderij. Daarnaast ook wat vermicelli en wat soepgroente.
De laatste maakte ik van 1,5 kilo tomaten, 2 paprika's, 3 uien, flink knoflook. Dat gekookt en gepureerd en ook soepgroente erdoor.

Wij houden van stevige soepen, die gezond zijn en goed vullen...

Maar wat moet je met zoooo veel liter tomatensoep??
Nou wecken ;)
Hans neemt iedere week wel 1 of zelfs 2 keer soep mee naar zijn werk.
Dus dat gaat hard zat. 
Alles wat ik eerder had gemaakt was alweer op dus tijd om ons eigen schuurtje aan te vullen.

Ik kookte de soep dit keer vegetarisch. Dan kunnen er evt wat omeletreepjes door. Maar wij vinden de soep met vlees wecken, toch minder lekker dan met vlees... Dus daarom vegetarisch en daar is ook niks mis mee.



De soep weckte ik op 90 graden in 40 minuten


Ik vul altijd zoveel mogelijk 1/4 liter potjes, precies genoeg om mee te nemen..
In de schuur staan nu dus ook aardig wat potjes ;)
Ik zal vast nog wel een paar keer wat soep wecken in het zomerseizoen, zodat we in de winter ook nog kunnen genieten van vers gemaakte soep.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten