4 juli 2014

Confetti-taart

Als je broer en vader, samen op een vader-zoon daagje weggaan,
moet er thuis natuurlijk wel iets leuks gedaan worden 
en dat werd een taart bakken.


Het werd een superlekkere chocotaart...
Gebaseerd op dit recept
maar wel helemaal verbouwd tot dit recept
en Thomas wilde de taart graag versieren met mini smarties en dat leek wel confetti...
dus
CONFETTI-TAART :)


Ik heb helemaal het mini-taartjes maatje ontdekt.
Oftewel een springvorm van 20 cm.
Echt ideaal. 
Een grotere taart krijgen wij niet op in een weekend en dit gaat precies op.
Ideaal dus en dan zijn we ook niet verplicht tot snoepen op maandag ;)

Gebruik je palmsuiker, dan is het een zeer verantwoorde taart. Let wel op de chocolade die je gebruikt om te laten smelten. Hoe hoger het percentage cacao, des te minder suiker erin zit. Als je boekweitmeel bij een molen haalt die enkel en alleen boekweitmeel maalt, is deze taart ook nog gluten-vrij. Boekweit is van nature glutenvrij, maar vaak in de praktijk weer niet omdat je vaak kruisbesmetting hebt omdat molens ook tarwe malen bv...


Recept Confetti-taart
1 taart 20 cm
dit keer geen cups, maar gewoon grammen

155 gram amandelmeel
125 gram boekweit
150 gram (palm)suiker (je kan kiezen welke suiker je wil)
10 gram (wijnsteen)bakpoeder (mijn bakpoeder was op dus gebruikte ik wijnsteenbakpoeder, maar normale bakpoeder is ook gewoon goed)
50 gram cacao
200-225 gram Griekse yoghurt
100 gram chocolade
2 eieren
1 eetlepel vanille extract
1-2 doosjes mini smarties
80 gram boter

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de vorm van 20 cm in.
Smelt de boter.
Meng in een kom de amandelmeel, het boekweitmeel, de suiker, bakpoeder en de cacao door elkaar.
Voeg dan de yoghurt, de gesmolten boter, de eieren en het extract toe en roer dit snel tot een glad beslag.
Mocht het erg dik zijn voeg dan nog wat yoghurt toe. Het moet ongeveer net zo dik zijn als een dikke vla.
Schenk het beslag in de springvorm en bak hem in 50 minuten gaar (als een sateprikker er schoon uitkomt).

Laat de cake afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade en verdeel dit over de cake.
Versier de taart met de smarties...




6 opmerkingen:

  1. Ooohhh, wat ziet dat er verrukkelijk uit!!
    Welke vrouw lust er nou geen chocolade taart!
    Ik ga hem ongetwijfeld proberen.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit!

    Zo'n klein bakblikje heb ik ook gekocht een poosje
    terug. Ik wil nog steeds een keer die citroen-taart maken
    die je een tijdje geleden plaatste...

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh die ziet er werkelijk verrukkelijk uit!
    Dees komt hier zeker een keer op de gebaksbordjes op zondag :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm...
    Deze taart lijkt mij nu echt zo lekker :-)
    Heb even helaas weinig tijd om te bakken,
    mag momenteel alleen oogst verwerken van mijzelf :-)
    Maar hij gaat er komen lieve Ilse!!!
    Al is het maar door jouw enthousiaste bericht en smakelijke foto's!!!
    DANKJEWEL weer...
    Mmm...

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een bijzonder recept! Ziet er overheerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik plaatste een linkje naar deze taart in mijn laatste blog.

      Verwijderen