29 september 2014

Monstertruck-Taart

Al weken en weken geleden zag ik op Pintrest een geweldige foto van een taart voorbij komen met daarop een monstertruck... Ik wist die moet ik maken ;)...
En toen was er in september eindelijk een mannetje jarig... Voor de vorm ;) vroeg ik nog wat hij voor taart wilde. Hij wilde een chocolade taart... Nou dat kon geregeld worden ....


Dus voor zijn grote mensen feest ging ik aan de bak en wat was hij blij met het resultaat 
en ik ook... en wat is het toch leuk om zo zelf een taart te kunnen maken 

Als basis gebruikte ik een chocolade cake met roomkaas die ik al heel vaak heb gemaakt.
Die smeerde ik af met een chocolademousse,
Daarop gingen in stukken gehakte KitKat en Lion-ballen....
Daarop de auto en een kaars 
tada :)


De recepten zal ik los plaatsen.

Recept Chocolade cake met roomkaas
26 cm springvorm

Dit recept is orgineel van Levine, ik heb het wel iets aangepast, klik hier voor het recept


230 gram zachte boter
230 gram verse roomkaas 
300 gram suiker (Levine gebruikt 600 gram!! suiker geen idee waarom zoveel want hij is zoet zat van zichzelf, dus ik gebruikte een stuk minder)
6 eieren
1 theelepel vanille extract
315 grambloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
75 gram cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de springvorm in.
Doe alle droge ingrediënten in een ander kom en meng deze goed.
Mix de boter, de roomkaas en suiker tot een romige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige compleet is opgenomen.
Na de eieren mix je nog een minuut door en voeg dan het vanille extract toe.
In 2 porties mix je dan de droge ingrediënten erdoor. 
Mix dan nog 5 minuten door en stort dan het deeg in de springvorm.


Bak de cake in 50-60 minuten gaar.



Laat hem afkoelen op een rooster en haal daarna de springvorm er vanaf.


Recept Choco-Mousse
genoeg voor 1 taart

180 gram pure chocolade
1 pakje houdbare slagroom
1 taart of cakebodem om te kunnen besmeren ;)

Verwarm de chocolade en laat deze zachtjes smelten.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
Spatel dan voorzichtig de chocolade door de slagroom.
Bij mij ging dit mis en storte mijn slagroom compleet in. Ik heb toen de slagroom toen 1 minuut geklopt en toen in de koelkast gezet. In 30 minuten was hij genoeg opgesteven om op de taart te kunnen smeren.
Doe dit het liefst de dag van tevoren dan is het taart goed opgesteven voor je hem aansnijdt.
Het leuke van deze taart is dat je het niet netjes hoeft af te werken... Het mag lekker grof.
Smeer de taart in met een spatel en zet hem voor in ieder geval 2 uur in de koelkast.


Hoe maak je de Monstertruck-Taart?!

1 taart, afgewerkt met chocomousse
1 verpakking KitKat
1 verpakking Lions ballen
1 monstertruck of dumptruck
kaarsjes ;)


Haal de taart uit de koelkast.
Hak de KitKat ik grove stukken en halveer de Lions-ballen.
Verdeel deze over de taart en parkeer de auto op de "berg".
Kaarsjes erop, aansteken...en...


Er is er een jarig hoera hoera... dat kan je wel zien... dat is hij :)





13 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je mannetje...
    Die foto van die twee koppies voor de oven..... Geweldig...
    Fijn, dat recept er bij...
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Mirjam!
      Gaaf he,., die koppies voor de oven ;)
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  2. Lekker mailtje hoor net nu er zoveel doden en gewonden zijn gevallen door zo'n monstertruck

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste anoniem,
      De meeste van m'n blogs komen automatisch online, ik plan ze van te voren in.
      Dit had ik dus niet in de gaten.... Helaas, maar dit was ook gewoon wat er in ons gezin is gebeurd en dat wil ik graag delen.., denk niet dat 't uitmaakt of 't nu online komt of volgende week... Pijnlijk blijft 't toch.
      Groeten Ilse
      Ps. zou 't erg waarderen als je bij een volgende reactie je naam even achterlaat...

      Verwijderen
    2. Ha Ilse,
      Ik begrijp de associatie wel, die anoniem maakte met het ongeluk van deze week. Vooral omdat je er zelf niet aan refereerde (bv: hier was een monstertruck zo'n succes, wat een drama dan vergeleken met afgelopen weekend). Maar inderdaad, als je een blogje van tevoren inplant, kan zoiets gebeuren en dat wist je natuurlijk ook niet van tevoren! Anders geloof ik best dat je het ongeluk ook zou hebben genoemd!

      Verwijderen
    3. En het is een gave taart! :-)

      Verwijderen
    4. Hoi Maggie
      Hij is leuk he!
      De meeste blogs staan al klaar.
      Heb op het moment 30 blogs in concept staan en iedere week zet ik ze er in dat ze automatisch gepubliceerd worden.
      Daarbij komt dat ik op zondag geen televisie kijk en dus vaak niet op de hoogte ben van zulk nieuws. Zag maandagochtend op mijn werk pas de foto's... dus ik "kon" het niet op zondag tegen houden zeg maar omdat ik het echt niet wist...

      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Leuke taart voor je mannetje, kan me voorstellen dat hij het helemaal te gek vind.
    Trek je niets aan van reacties zoals van anoniem, dan kan je nergens meer over bloggen.

    Ik ga je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Ingrid...
      Leuk dat je me gaat volgen!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  4. Geweldig. Hebben hier ook een zoon van tien die weg is van Monster trucks. ALs hij dit ziet weet ik de reactive al. Helaas is ie net jarig geweest. Hier hebben ze van die grote trucks en soms verhogen ze ze. Vind ie geweldig.
    Ja als je met alles rekening moet houden. MOet je eerst al het nieuws volgen voor je iets plaatst.
    Trek je er nietsa van aan.
    Groet!!
    Wilma

    O ja bedankt voor je recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi,
    Nog gefeliciteerd! Wat een ontzettend gave taart!!! Onze zoon wordt in november 7 en wil een brandweertaart van marsepein, maar dat zie ik nog helemaal niet zitten.... (afgezien van dat marsepein niet meer zo in ons eten past en ik het inmiddels veel te zoet en ongezond vind) Misschien dat ik nog wel wat verzin met dit idee in m'n achterhoofd. Een brandweer erop, ipv zo'n truck en vlammen van marsepein ofzo.
    Ik geniet echt enorm van je blog, hij is zo praktisch en zo vol dankbaarheid en verwondering over hoe alles groeit en bloeit.
    Groetjes Petra C.
    ps. als alles goed gaat, gaan we zaterdag appels/peren plukken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Petra!
      Dat komt ook al dichterbij de verjaardag van je zoon... Marsepeinen taarten maak ik ook niet meer, vooral omdat stiekem niemand echt van dat mierzoete spul houdt, daarom hebben besloten om van "normale" taarten een kindertaart te maken ;)
      Bedankt dat je de moeite neemt om te reageren en ik vind het heel erg fijn dat je zo geniet van m'n blog! Super om te lezen... Dat is voor mij een extra stimulans im verder te gaan!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  6. waw,wat een mooie taart!!!
    proficiat aan je zoontje!
    groetjes uit belgie debora

    BeantwoordenVerwijderen