3 maart 2015

Quinoa-volkoren pancakes

Ik heb meegedaan met een actie van www.francescakookt.nl in samenwerking met de Albert Heijn.
Ik kreeg een geweldige doos thuis gestuurd en ik mocht testen en mijn mening delen..
Heel vervelend allemaal :)


Ik wist niet waar ik moest beginnen... bij sommige producten had ik wel eens in de winkel staan twijfelen, zoals de quinoa en de kruiden van Jonnie Boer... vond het best prijzig en je weet dan toch niet wat je er voor krijgt.. Maar nu wel :)... De kruiden zijn heeeeerlijk en bijzonder... Ga snel eens opzoek naar de andere soorten in de winkel :).

De quinoa was ik ook erg nieuwsgierig naar en zocht dus het halve internet af naar leuke recepten... ik vond er meer dan ik kon maken. 


Op een zondagmiddag besloot ik pancakes er van te maken. Goede keus.. Ik bakte een grote stapel en dacht er nog een paar over te houden voor het ontbijt op maandagochten.. helaas.... ze werden een voor een verorberd in een hoogtempo, met daarbij goedkeurend gesmak :).
Zie je dat handje wat de laatste weggrist...



Reden te meer voor mij om het recept te delen.
Het orginele recept bevat suiker en tarwebloem, dat heb ik aangepast.

Recept Quinoa-volkoren pancakes
12-15 stuks

1 cup voorgekookte quinoa (sorry vergeten te wegen, maar je kan ook een vol senseo kopje als maat nemen)  
2 cups kokend water

Voorgekookte quinoa moet nog wel even "geweld" worden. Dit doe je door 2x zoveel water aan de kook te brengen. Als het kookt voeg je de voorgekookte quinoa toe. Zet je het gas uit en de deksel op de pan. Na 3-5 minuten kan je de quinoa afgieten en is hij klaar om verder te verwerken of om op te dienen.



300 gram gekookte quinoa
180 gram volkoren meel
15 gram bakpoeder
snuf zout
275 gram melk
4 eieren
scheutje vanille extract naar smaak

Bereid de voorgekookte quinoa zoals eerder beschreven.
Dit gaf bij mij 300 gram gare quinoa.
Meng vervolgens alle droge ingrediënten door de quinoa.
Klop dan de melk, eieren en het extract door het quinoa mengsel.
Het moet een dik pannenkoekbeslag zijn, is het te dik voeg dan nog een klein scheutje melk toe.
Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de pancakes eerst aan een kant tot ze droog zijn en belletjes hebben.


Draai ze dan om en bak de andere kant goudbruin.


Houd ze warm op een bord boven een pan met kokend water.


En wat je erop doet??? Wij gebruikte jam, wat ahornsiroop, maar ook suiker en stroop is erhuggg lekker ;) 


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke probeerset, en dat zou ik dus niet bedacht hebben om quinoa te verwerken tot pannenkoeken, ik sla je recept op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker, had ik nog nooit van gehoord! Overlaatst probeerde ik een recept met kikkererwten meel, maar ik vond het een vreemd smaakje hebben. Dit recept moet ik eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen