28 mei 2015

Risotto met spinazie, champignons en zonnebloempitjes


Ja de pan met risotto werd weer uitgeschraapt....
dit keer at er nog iemand mee dus ik had een ruime hoeveelheid klaar gemaakt... dacht ik ;)...
nou hadden we geen honger meer hoor, maar een schepje extra had er nog wel in gegaan ;)


Recept Risotto met spinazie, champignons en zonnebloempitjes
4 personen

300 gram risotto
1 bakje champignons 
1 prei
200 gram erwtjes
275 gram diepvries spinazie
1 kipfilet 
2 uien
3 tenen knoflook
1,5 eetlepel italiaanse kruiden
flinke scheut witte wijn
700-900 kippenbouillon of water en bouillontabletten
2 eetlepels boter
parmezaanse kaas
2 eetlepels zonnebloempitten
rucola of wat andere sla

Laat van te voren de spinazie ontdooien.
Verhit een pan met een klein beetje olijfolie en bak hierin de zonnebloempitjes goudbruin, schep ze in een schaaltje en zet ze weg tot gebruik.
Breng een pan de bouillon aan de kook of maak van water en bouillonblokjes een snelle bouillon.
Snijd ondertussen de uien fijn, pers de knoflook vast uit en de prei snijd je in ringen.
De champignons snijd je in plakjes en de kipfilet in niet al te grote blokjes.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kip goudbruin.
Bak dan de uien en knoflook mee tot deze glazig zien.
Voeg de champignons toe en bak deze tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Nu kan je de risottorijst toevoegen, als alle korrels bedekt zijn met een beetje olie, blus je het geheel af met een flinke scheut wijn.
Roer goed tot alle wijn opgenomen is, dan begin je met het toevoegen van een soeplepel bouillon, roer weer tot deze ook opgenomen is.


Blijf goed roeren, als je risotto maakt is het belangrijk dat je steeds een soeplepel (zo'n opscheplepel) bouillon toevoeg en dan blijft roeren. Je zal zien dat de rijst de bouillon opneemt, hou dit goed in de gaten, want het zou jammer zijn als hij aanbrandt. Is al het vocht opgenomen, voeg dan weer een lepel toe... Ga zo door tot al je bouillon "bijna" op is, let nu goed op, je zal zien dat de rijst de bouillon steeds minder snel opneemt. Proef dan soms een korreltje om te proeven of hij gaar is. Blijf toevoegen en roeren tot de korrel lekker zacht is.

Halverwege bovenstaand proces voeg je eerst de prei, erwtjes en de italiaanse kruiden toe en roer weer goed door.
Ga hierna door met het toevoegen van bouillon en roeren.
Als bijna alle bouillon toegevoegd is voeg je de ontdooide spinazie toe (probeer zo min mogelijk "extra" vocht toe te voegen), roer goed door en kijk of je daarna nog meer bouillon moet toevoegen en of de rijst al gaar is.

Als de risotto gaar is, roer je er 2 eetlepels boter doorheen, in mijn vorige recept stonden die niet vermeld. Omdat ik niet wist dat dat moest :)... tja iets met recepten goed lezen en denken het zelf wel te weten... Niet dat die andere vies was hoor ;)


Dan is hij klaar en schep je je bord lekker vol, rasp royaal parmezaanse kaas, verdeel nog wat gebakken zonnebloempitjes over je bord, neem een lekker portie sla of rucola erbij....



10 opmerkingen:

  1. Oh het ziet er heerlijk uit. Dit recept ga ik van t weekend uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Senna! En ben benieuwd hoe het je bevalt!

      Verwijderen
  2. Dat vorige risotto recept van jou is inmiddels al twee keer gemaakt hier, en helemaal goed bevonden. Dus deze ga ik ook maar eens proberen...
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat leuk Mirjam dat je het al 2 keer gemaakt hebt... deze vonden we ook erg lekker... dus ik zou zeggen snel maken!

      Verwijderen
  3. We hebben t net gegeten. Ik was alleen de spinazie vergeten te kopen dus ik heb er maar andijvie ingedaan. T was heerlijk! Man vond t t ook zeker voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Cool Ilse! Word je toch een risotto-fanaat... ;)

    Het mooie van risotto is, dat je er behoorlijk wat restjes in verwerken kunt. Het kan zo basic of chique zijn als het je belieft. Bij mij staat het bijna iedere week wel een keer op tafel. Favoriet is doperwtenrisotto (soffrito zonder wortel als basis) met gegrilde zalm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :).... vind het heerlijk, maar er zitten zoveel koolhydraten in ;)...
      Daarom staat het niet te vaak op tafel
      x

      Verwijderen
    2. :).... vind het heerlijk, maar er zitten zoveel koolhydraten in ;)...
      Daarom staat het niet te vaak op tafel
      x

      Verwijderen