17 juni 2015

Groene frittata

Onze eerste geoogste spinazie ging in een frittata...
Heerlijk!
Samen broccoli, champignons en een flinke laag kaas...


Recept groene frittata
2-3 personen

500 gram broccoli
200 gram spinazie
150 gram kastanje champignons
2 teentjes knoflook
bol mozzarella
5 eieren
125 ml slagroom
peper en zout
olijfolie
boter

Pluk de spinazie in je tuin :)... offf koop een zak in de winkel. 
Snijd de champignons in grove stukken en de broccoli in kleine roosjes.
Bak de kastanje champignons in wat olie met de teentjes knoflook die je er bovenuit perst.
Voeg dan de brocolli toe en roerbak deze 5 minuutjes mee
Doe alles in een schaal en voeg gelijk de spinazie toe, deze zal door de warmte gelijk beginnen te slinken.
Als je een pan hebt die in de oven kan, is nu het moment om de oven voor te verwarmen op 200 graden.
Klop de eieren met de slagroom en peper en zout los.
Voeg dit toe aan het broccoli spinazie mengsel en roer goed door.
Verhit een pan in met daarin ruim boter.
Verdeel het ei-groente mengsel in de pan.
Verkruimel de kaas over de frittata en bestrooi hem met nog wat peper en zout.
Bak op zacht vuur tot de onderkant goudbruin is.
Als je een pan gebruikt die in de oven kan, zet de frittata dan nu in de oven en laat hem stollen en de kaas smelten tot goudbruin.
Heb je geen pan die in de oven kan, geen probleem, zet het vuur laat, doe een deksel op de pan en laat hem dan zo stollen en de kaas smelten.


1 opmerking: