16 juni 2015

Zomervakantie tip (5)... Eten op de achterbank...

Of je nou naar zuid Frankrijk rijdt, Belgie, de Nederlandse Veluwe of gewoon een dagje uit gaat... 
Al snel klinkt het waarschijnlijk vanaf de achterbank

"Mam ik heb trek"
"Mag ik wat lekkers?"
"Mahahamammmm"


Herkenbaar??

Ik vind het altijd een uitdaging dat eten in de auto....
het liefst wil ik ze gezonde dingen geven, maar dat voldoet niet altijd aan de behoefte.
Alleen maar snoep, koek en chips is ook niet de oplossing, 
want daar worden ze alleen maar misselijk en druk van....

Daarnaast wil ik ze ook dingen te eten geven die er voor zorgen dat die vraag even wat langer wegblijft :)... en ze toch ook het gevoel te geven dat het feest is... Want dat is het tenslotte ook... of je nou een dag uit gaat of ver weg voor vakantie.

Ik ging opzoek naar leuke ideeën voor de vakantie en waarom zou ik die hier niet delen? De tips en ideeen die ik vond hebben soms een foto en soms alleen een linkje.
super dippers maken achterbank bento

  • Of een schattige letterbus, dan zijn de kinderen even een tijdje bezig met versieren en om de druifjes op te snoepen
letterbus maken achterbank bento

  • Dit bakblikspel is denk ik toch wel favoriet.. Je vult alle vakjes wat lekkers en de vakjes mogen pas open als ze de aantallen en soort item gezien hebben... Zo leuk... dus ik hou mijn ogen open bij de kringloop de komende tijd voor muffinbakblikken :)
bakblik bingo spel achterbank bento

  • Deze foodkit vind ik ook erg leuk, maar ik kan me niet voorstellen dat mijn kids daar mee om kunnen gaan... Misschien zou het beter gaan als je zo'n soort box kan kopen met wat minder vakjes en vult met meer gezondere dingen... En je zal dus iets af moeten spreken wanneer er gegeten mag worden. Maar goed ik vond hem in ieder geval wel erg leuk!

17 Traveling with Kids Tips  Road Trip Ideas -great for airplane trip!
  • Wat dacht je van zelf knijpfruit maken in flessen die je daarna weg kan gooien... Knijpfruit is hier altijd een succes en ik kan me voorstellen dat mijn eigen mix, het ook goed zou doen.
knijpfruit maken achterbank bento
  • Appeltje mee? Appel uit het vuistje gaat hier vaak niet goed. Ze eten hem vaak niet helemaal goed en eten erg ruim om het klokhuis heen. Maar als ik hem in parten snijd is er geen probleem. Hij wordt alleen zo snel bruin en citroensap wordt ook niet echt gewaardeerd. Ik zag deze foto op Pinterest voorbij komen, super handig, al geprobeerd en het werkt echt!

truc appel elastiek 1

Eten voorin....

Maar er moet natuurlijk niet alleen op de achterbank gegeten worden. Ook voor jezelf moet je goed zorgen. Wat kan je nou het beste eten? Zodat je voldoende energie houdt voor een lange rit. 

Probeer te kiezen voor eten wat weinig suiker/koolhydraten bevat, maar juist de gezonde vetten. Dit zorgt dat je suikerspiegel stabiel blijft en je geen honger gevoel krijgt. Daarnaast is het ook erg belangrijk om veel te drinken, water is het beste, maar neem voor de afwisseling koffie, thee en bv vers gemaakte smoothies die je in de koelbox bewaard.

Ook hebben wij de afgelopen jaren gemerkt dat we liever steeds kleine dingen eten, dan grote maaltijden. Wij vertrekken altijd vroeg zodat we op het gemak kunnen reizen. Voor we de grens overgaan ontbijten we altijd. Daarna is er nog een koffiepauze, gevolgd door een "grote" pauze. Dan picknicken we altijd en trappen we een balletje. Soms hebben we daarna nog eens een pauze. In die pauzes eten en drinken we altijd wel wat. 

Wat kan je nou meenemen?
  1. Gekookte eieren
  2. Gesneden groente met een dipsaus op yoghurt basis
  3. Bakje yoghurt
  4. Noten
  5. Maaltijdsalade
  6. Fruitsalade
  7. Smoothie (kan je ook bevroren meenemen, scheelt ruimte in de koelbox en hij ontdooid terwijl je steeds dichterbij je vakantieadres komt)
  8. Ei-rol
  9. Gebraden gehaktballetjes
  10. Havermoutmuffins
  11. Rijstwafels (evt die lekkere met pure chocolade erop van de Lidl)
  12. Gedroogd fruit
  13. Stuk pure chocolade
  14. Popcorn
  15. Blokjes kaas
Natuurlijk kan ik nu ook allerlei andere eettips geven, die wat minder gezond zijn.... Wat er in onze tas gaat? De jongens eten graag een broodje onderweg, dus er gaat een heerlijk broodje pindakaas of hagelslag mee. Snoep pakken we niet in, want de jongens mogen onderweg in een tankstation altijd een zakje snoepjes kopen....
 wat een feestje en gelijk even de benen goed strekken :).


10 opmerkingen:

  1. Wat een leuke tips! Het muffinbakblik is mijn favoriet. Ik denk dat die het zeker bij kinderen enorm goed doet! De appel-truc kende ik nog niet. Dank voor het delen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan en bedankt!
      Ik heb nog geen muffinblik kunnen vinden bij de kringloop... Dus nog even wat verzinnen :)

      Verwijderen
  2. Wat een leuke blog weer! Staan goede ideeën bij. Voor we op vakantie gaan bezoek ik je serie weer en alle leuke tips ga ik dan doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat heb je toch altijd een leuke blog Ilse! ik heb bij duizend en 1 dingen al gedacht, ga ik ook ns doen,... maar ik vergeet t ook vaak weer. en je schrijft ook altijd zo positief. ga zo door! hartelijke groet, Debora Goud

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Debora!
      Wat leuk dat je er zo veel leuke dingen tussen vind zitten. Misschien gebruik maken van Pinterest om al je ideeen die je opdoet op te slaan?
      En positief schrijven... ik kan bijna niet anders, ik ben een erg positief mens :)
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Ik was ook op zoek na zo'n muffin bakblik. Bij de action heb je nu voor 1,99 een muffinvorm incl. de muffins erin.Die eten wij nu op en gebruiken het bakblik voor onderweg.Ik vond het zo'n leuk idee dat we hem misschien wel elk jaar gebruiken.Dan is 1.99 niet gek toch?geef jij ook beide kids een blik of doen ze samen. Hier wordt het dan vast niet zo gezellig hihi dus heb er maar meerdere gekocht:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb hem ook gezien, allen nog niet gekocht ;)
      En zeker ieder kind een hahhaha.... Nee dat zou oorlog worden En dat wil ik nou juist niet ;)
      Bedankt voor de tip!

      Verwijderen