7 maart 2016

Healty snack: Appel~Donut


Appel~Donut?
Ja wees nou eerlijk... daar lijkt het toch gewoon een ienimienie beetje op ;)
Met zo'n gat in het midden ...


Verder lijkt het natuurlijk in niks op een donut... 
Deze snack verzon ik in de 40 dagen tijd... Op een dag dat we vastte van koek of snoep toegestaan Ik zag zoiets voorbij komen op Pinterest en gaf er mijn eigen draai aan.. want daar zaten dan weer ongezonde dingen tussen de appel in... Dus daarom mijn variant... De healty variant :)

Een recept kan ik het niet noemen.. ...
Maar je hebt een appel nodig, pindakaas of dadelstroop, geroosterde pompoen en zonnebloempitten

Je boort met een appelboor het klokhuis uit de appel.


Snijd vervolgens plakken van ongeveer 1 cm van de appelik kreeg er net 6 plakken uit3 daarvan besmeer je met pindakaas of dadelstroopDe zonnebloem en pompoenpitten moet je even roosteren in een droge koekenpan en dan kan je ze verdelen over de pindakaas of dadelstroop


Volgende schijf erop en smullen maar...

Ik gebruikte hierbij voor Thomas dadelstroop, want hij lust geen pindakaas. Dadelstroop is van het merk Melvita. Deze kreeg ik een tijdje geleden om uit te testen en wij zijn er dol op... Wat een heerlijke en gezonde stroop. Hij is erg fruitig en goed te gebruiken om van alles mee te zoeten, maar ook om mee te bakken. En heel groot voordeel het is gemaakt van enkel en alleen dadels.... en is ongeraffineerd... en daardoor dus ook zo'n goede vervanger van de geraffineerde suikers. Maar let wel op dat dadels je glychemische index wel laten stijgen, dus combineer het dan het liefst met wat vezel, vet of eiwitrijk voedsel. Dat stabiliseert het dan weer. ~deze blog werd mede mogelijk gemaakt door Melvita en de Kroon op het Werk~2 opmerkingen:

  1. Wat een origineel idee! Ga ik onthouden voor manlief en mezelf, de meiden houden hier niet van 'pitjes' ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee! Misschien zou je het ook nog even in de oven kunnen doen, voor een warme snack? (geen idee hoor..)

    BeantwoordenVerwijderen