29 augustus 2016

Aardbei Rabarber jam met vanille

Voor we op vakantie gingen maakte ik deze jam nog... 
Aangezien ik zelf dol ben op de combinatie van aardbeien en rabarber, leek me dat ook wel een lekkere combinatie in jam. Dus zo maakte ik een leuke lading jam.


Recept Aardbei Rabarber jam met vanille
4 potten

500 gram aardbeien
500 gram rabarber
1000 gram geleisuiker
1 vanillestokje

Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden. 
Was de rabarber en snijd ze in blokjes van een halve centimeter.
Meng de mix van aardbeien en rabarber in een grote pan met de geleisuiker. 
Schraap het merg uit het vanillistokje en voeg dit ook toe. 
Breng de pan aan de kook en roer geregeld. 
Kook de jam 4 minuten en test dan op een koud schoteltje of de jam snel genoeg stolt. 
Zorg ervoor dat je gesteriliseerde potten hebt.
Schenk de hete jam in de potten (kijk uit je kan je makkelijk branden). 
Draai de deksels goed dicht en laat ze op z'n kop afkoelen. 


Hebben jullie het afgelopen seizoen nog zelf jam gemaakt?

2 opmerkingen:

  1. Vorig jaar wel lekkere jam gemaakt maar dit jaar nog niet gedaan. Goede reminder dit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoor. De combinatie aardbei en rabarber is echt verrukkelijk.
    Ik heb van de zelfgeplukte bramen alleen bramensap gemaakt voor over de yoghurt, maar ik heb voor mijn zusje en voor haar schoonzusje wel pruimenjam gemaakt. Zelf lust ik die ook wel, maar ik eet maar zo weinig jam dat mijn potje er gerust tot volgend jaar zou kunnen blijven staan, die heb ik dus ook maar weggegeven. Wel kreeg ik zo nu en dan van iemand een lekker potje jam... ik heb dus nog wel een voorraadje.
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen