21 december 2016

Chocolade Fudgetaart...kerst@2016


Op zoek naar een feestelijke taart? Een taart waar iedereen het nog over heeft na de verjaardag, het feestje of de feestdagen? Dit is je taart! Super lekker... een overdosis aan chocolade, maar zo lekker. Zacht en smeltend op je tong... Knapperig door de bodem van bastognekoeken. 


Moet ik nog even doorgaan... Of ben je al overtuigt dat je hem moet maken!? ;)


Ik plaats deze taart in de serie rondom kerst, maar hij is uiteraard ook geschikt voor andere feestelijke momenten. Ik maakte hem voor mijn eigen verjaardag in oktober. Maar wist gelijk dat dit een recept voor de feestdagen kon zijn en daarom heb ik hem tot nu bewaard ...

Recept Chocolade Fudgetaart
14-16 stukjes

200 gram bastognekoeken
200 gram boter
450 gram pure chocolade
60 gram roomboter
2 blikjes gecondenseerde melk
walnoten
cacao

Maal de bastognekoeken in een keukenmachine fijn. 


Smelt de 200 gram roomboter en meng dit door de koekkruimels.
Zorg dat overal wat boter aan zit.
Bekleed een springvorm van 26 cm met bakpapier. 
Druk met de achterkant van een lepel de koekkruimels in de vorm. 


Zet hem in de koelkast om op te stijven. 
Ondertussen ga je de bovenkant maken. 
Hak de chocolade in grove stukken. 
Snijd de roomboter in blokjes. 
Verwarm zachtjes in een pan de gecondeseerde melk, de chocolade en de roomboter. 
Roer goed en blijf erbij. 


Als alles gesmolten is en indikt, is het tijd om je bodem uit de koelkast te halen. 


Stort de fudgelaag op de koekjes bodem en smeer hem uit. 
Druk 14 of 16 walnoten in de fudge.


Zet de taart weer in de koelkast om in een uurtje op te stijven.
Voor je hem serveert bestrooi hem dan rijkelijke met cacaopoeder. 
Laat de taart minimaal een kwartiertje op temperatuur komen voor je hem aansnijdt. 


Je kan de taart naar hartelust nog verder versieren voor kerst. Denk aan glittertjes, sterretjes die je erin drukt, maar ook kan je er wat vers fruit opleggen. Oftewel .... leef je uit!



6 opmerkingen:

  1. Oh wat ziet die er lekker uit zeg! Die gaat zeker een keer gemaakt worden hier.
    Heel fijne dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker!
    Ik ga hem maken op mijn verjaardag, begin januari..heb ik weer eens wat nieuws;)
    Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was een heerlijke taart, gemaakt met Kerst. Dit recept komt in mijn bewaarmap, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vraagje: is 200 gram boter op 200 gram koek niet veel te veel? Bij mij druipt het van de boter en is het niet een kruimelbodem die ik gewend ben...

    Groetjes,

    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nee had ik geen last van. al is het wel een stevigere bodem, dan een andere kruimelbodems, misschien is dat het verschil wat je merkt
      Groetjes Ilse

      Verwijderen