23 maart 2017

Bespaartips: Bij intoleranties en allergieen

Deze maanden komen er van diverse bloggers en bekenden van ons hun budgetten en tips om te besparen voorbij. Bij iedere vragenlijst heb ik er een quote uitgeplukt. Rondom die quote wil ik jullie diverse tips geven...   Deze keer de quote van Yvonne.
Zoals je van de week hebt kunnen lezen in de gastblog van Yvonne, hebben ze thuis nog al wat beperkingen hebben qua eten. Je zou verwachten dat hun budget dan ook hoger zou liggen. En wat blijkt,.. Dat is dus eigenlijk helemaal niet zo.

Al kletsend bedachten we samen in de zon hoe je goed kan besparen ondanks intoleranties en allergieën. Ik heb ondertussen geregeld mee gegeten bij Yvonne thuis en ook bij andere kennissen met dezelfde soort beperkingen. Het valt me altijd op hoe creatief zulke mensen zijn.

Afbeeldingsresultaat

Ik geef even meerder tips op een rijtje...

- ga niet voor dure "glute-vrije" producten, maar kies een van nature glutenvrij product. 

Je kan bv glutenvrije crackers kopen en die zijn duur... Maar kies bv voor rijstewafels. Stukken goedkoper en ook lekker. Kies ervoor om bv met feestdagen dan juist wel eens die crackers in huis te halen. Glutenvrije lasagnevellen zijn erg duur, vervang deze eens door plakken courgette.

- veel producten die geproduceerd worden in Aziatische landen zijn van nature glutenvrij, omdat ze daar geen tarwe verbouwen en er dus ook geen kruisbesmetting kan plaatsvinden. 

- koop online groot in, evt samen met anderen

- bezoek de toko en Turkse supermarkt eens, daar hebben ze veel bijzondere producten die ook goed als vervanging kunnen dienen. (zoals maismeel, rijstemeel, gele erwtenmeel of kikkererwten uit die landen)

- om aan voldoende vulling en eiwitten te komen, eet goed vlees,  gebruik veel bonen en vul aan met noten (als je die kan eten)

- durf op een andere manier naar eten en eetgewoontes te kijken... zoals Yvonne ook al schreef... waarom 2 maal daags een "boterham met kaas" en 1 keer warm...Waarom niet op een andere manier...en 's middags ook warm. Je kan ook best 's middags warm eten en zo krijg je nog een extra portie groente binnen. 

- richt je vooral op dingen die wel kan eten en maken

- ook hierin geld weer... zelf maken=besparen.... en nog belangrijker... vaak nog veel lekkerder!

- zoek in de bieb alle boeken bij elkaar die je kan vinden die gaan over jou intolerantie of allergie... en ga op zoek naar de recepten die jij wel kan maken

- leg je neer bij het feit dat dingen nu anders zullen smaken en zullen zijn... want het is ook anders... 

4 opmerkingen:

  1. Leuk deze tips te lezen. Grappig te zien dat wij dat net zo doen hier. Zelf maken of verbouwen scheelt zoveel geld inderdaad. En het houd je bezig dat is weer goed tegen de artrose en Fybro ;)

    BeantwoordenVerwijderen