2 juli 2018

Review: Jongleren met voeding + Winactie

Heb jij ook zo het gevoel dat je aan het jongleren bent met voeding?
De ene zeg dit, de andere dat?
Wat is nou waarheid?
Waar moet je nou in geloven

Dit boek hoopt je van wat antwoorden te voorzien. Heb je een vraag over voedsel, groot of klein? Grote kans dat je het antwoord in dit boek gaat vinden. 


Ik werd gevraagd of ik dit boek wilde reviewen? Nou dat wilde ik wel. Altijd leuk om nieuwe feitjes te leren over voeding. Dit boek is geschreven door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU in Amsterdam en door Jutka Halberstadt, psycholoog en docent kinderobesitas. Genoeg gewicht in de schaal om een evenwichtig boek vol antwoorden te schrijven. 


Het boek beantwoord vragen over voeding rondom een zwangerschap, van het babytijdperk t/m de volwassenheid. Maar ook krijg je antwoord op vragen over voedingsstoffen, voedselhypes, voedingsmiddelen en omgevingen. 


De antwoorden zijn helder en duidelijk. Bij sommige vragen bleef voor mijn gevoel de conclusie uit. Sommige vragen zijn ook echt heel erg leuk en het antwoord vaak verrassend.  
  

Mijn conclusie... Een leuk boek voor mensen die net als ik graag feitjes weten rondom voeding. Lijkt het boek je nou leuk? Dat komt goed uit, je kan een exemplaar winnen via mijn blog. 

Laat hier onder je naam achter, waarom je mee doet en maak kans op jouw eigen exemplaar. 

INFO
titel: Jongleren met voeding
auteur: Jaap Seidell en Jutka Halberstadt
ISBN: 9789045035901
prijs: 19.99
te bestellen via deze link

~deze actie werd gesponsord door Atlas Contact uitgever~

13 opmerkingen:

 1. Leuk en interessant boek lijkt me,
  zou graag een exemplaar willen hebben om nog meer te begrijpen over hoe we gezond kunnen eten zonder mee te gaan met allerlei hypes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stukje van jou om te lezen!
  Het leuke aan dat boek lijkt me dat er ook wordt beschreven hoe je dus niet moet meegaan in voedselhypes, want die vliegen je soms om de oren! maar wel weer je verstand gebruiken en verstandig eten!
  Groetjes, Marieke WD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt mij heel interessant om te lezen,erg benieuwd naar het boek. Groetjes Anna italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het boek ziet er interessant uit. Het is soms lastig om te weten wat wel en niet gezond is. Zo'n boek kan mij er goed bij helpen.
  Groeten Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me erg leuk om dit boek te lezen, ik doe graag mee met je win actie.
  Gr, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe graag mee.
  Ik ben meer dan 20 kilo afgevallen en krijg mijn voeding niet echt goed in balans.
  Ik eet vegetarisch maar is Paleo nou beter of veganistisch of toch koolhydraatarm?
  Zoveel vragen en zoveel onduidelijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al jaren worstel ik met mijn gewicht, ik eet en dieet, val af en kom aan. Maar in die strijd heb ik één ijkpunt: Jaap Seidell omdat hij wetenschappelijk bewezen info deelt op een heldere en toegankelijke manier. Wanner Jutka Halberstadt ook nog eens meeschrijft wordt het wel heel lezenswaardig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi astrid je hebt gewonnen! mail me even je gegevens. groetjes Ilse

   Verwijderen
 8. Lijkt mij super leuk om te lezen. Wat voeding met je gezondheid kan doen. Ik waag een kansje. Gr. Elise van der Meer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Na jaren werkzaam geweest te zijn in de kraamzorg heb ik enorm veel voedingsstijlen voorbij zien komen in diverse gezinnen. Van veganistisch tot paleo en van suikervrij tot suikerrijk. Noem ze maar op. Iedereen kon altijd zijn of haar voedingsstijl uitleggen naar wat ze zelf aan informatie hadden. Ik heb het altijd erg interessant gevonden om te weten waarom men bepaalde eetgewoontes erop na houdt. Lijkt me daarom ook erg leuk om nu eens een wetenschappelijk onderbouwd boek te lezen om zo nog meer kennis op de doen die ik dan hopelijk weer kan delen. M.v.g. Irma kampbuis

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ilse! Ik was laatst op zoek naar een soortgelijk boek maar kon niet écht iets vinden. Dit kijkt me een leerzaam boek dus ja, ik doe graag mee met je winactie! Groetjes Diana van der Heide

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit lijkt me een super interessant boek.Ik zou er heel blij mee zijn! Ben wel benieuwd of "mijn" manier nou de "beste" manier is 😉
  (En win ik niet ben ik wel heel benieuwd naar het antwoord over de azijn shotjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ilse, het lijkt me erg leuk om mee te doen met de winactie. Gezonde voeding heb ik altijd interessant gevonden,daarom lees ik ook altijd bij jou mee. Groetjes, Wil


  BeantwoordenVerwijderen