18 september 2015

Courgette pakketjes in tomatensaus

Had ik al gezegd dat we afgelopen zomer veel courgette's konden oogsten ;)
Deze courgette pakketjes maakte ik van de zomer als lunch, maar kan ook makkelijk dienen als een complete maaltijd, als je er wat sla en gekookte spaghetti bij eet.


We experimenten geregeld met vegetarische gerechten. We zijn grote vleesliefhebbers, maar doen ons best omdat wat in te dammen. In sommige gerechten verwerken we bv alleen spekjes ipv spekjes en ook nog een stukje vlees erbij. Andere keren koken we een eitje als vleesvervanger. In deze pakketjes gebruikte ik gemengde noten die ik grof hakte en dat gaf net een lekkere bite en smaak aan de pakketjes. 

Mocht je ze wel met vlees willen maken kan dat uiteraard ook, rul dan wat gehakt mee of bak wat spekjes uit. Je kan er ook voor kiezen om voor de pan de oven in gaat, een ei te breken in een kuiltje in de tomatensaus. Deze zal dan garen in de oven, dat vinden wij ook een erg lekkere manier van eieren bereiden. 


Recept Courgette pakketjes in tomatensaus
2 personen

1 courgette
flinke hand gemengde noten
1 ui
halve paprika
6 flinke tomaten
Italiaanse kruiden
peper en zout
olie
geraspte kaas
scheutje rode wijn

Snipper het uitje fijn en snijd ook de paprika in fijne blokjes.
Schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller plakken van de courgette (doe niet moeilijk als het geen perfecte plakken zijn, waren ze bij mij ook niet ;)...)


Reken voor de hoofdmaaltijd 2 (of 3 voor een grote eter) pakketjes per persoon, voor ieder pakketje heb je 4 plakken nodig. 
De rest van de courgette snijd je in fijne blokjes.
Hak de noten grof.
Verhit wat olie in een (ovenbestendige) pan, fruit hierin de ui tot hij glazig is.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.
Voeg dan de paprika en de courgette toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
Roer de noten erdoor en schep de vulling uit de pan.


Verwarm de oven/grill voor op 220 graden.
Verhit wat nieuwe olie in een pan en bak de tomaten aan.


Zet het vuur wat zachter en voeg lekker veel kruiden toe en een scheut wijn en evt wat water.
Laat dit zachtjes pruttelen tot een grove saus.
Ondertussen heb je de tijd om de pakketjes te maken. 
Leg 2 plakken courgette naast elkaar en daarop in een kruis nog 2 plakken.


Op de kruising verdeel je de vulling, vouw de pakketjes dicht en leg ze apart.


Ik dacht dat ik vast prikkers moest gebruiken om ze dicht te krijgen, maar dat hoefde niet.


Maak ruimte in de pan door wat kluiltjes te maken, leg daar de pakketjes in.


Rasp er royaal bij voorkeur oude kaas overheen en zet hem voor 20 minuten onder de hete grill.


Mocht je er wat gekookte pasta bij willen eten, dan kan je die nu koken en de salade kan je klaar maken...

Schep de pakketjes op een bord en smullen maar!



4 opmerkingen:

  1. Mmmm, ziet er lekker uit! Kunnen we volgendd week weleens proberen! Hier is gevulde courgette altijd erg populair: courgette in de lengte halveren, beetje uithollen en vullen met alles wat je lekker vindt (of wat je op voorraad hebt. Kaas er over, half uurtje in de oven en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me ook erg lekker om te maken. Ik ga het onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen