17 oktober 2016

Tomaten Courgette Soep

Soep is altijd goed.. Ik ben dol op een kom verwarmende soep. Hoe zit dat bij jullie? Kan je ook zo genieten van een kommetje dampende soep. Het liefst eet ik dikke gebonden soepen... soepen op basis van een bouillon , dus bv kippensoep of groentesoep vind ik eigenlijk niet zo lekker. 


Deze soep is heerlijk dik en lobbig.... En door de groentes eerst te roosteren krijgen ze een volle en krachtige smaak. Op en top genieten en makkelijk te maken. Wij houden zelf wel van wat extra pit in een gerecht en daarvoor gebruikte ik dit keer tabasco. De rode moet je voorzichtig mee zijn.. want die is best scherp. De groene is een stuk milder, maar geeft toch wat extra pit. 


Deze geweldige snijplank hebben we trouwens gekocht op vakantie in Oostenrijk. Ik heb de laatste jaren een snijplanken fetisj opgebouwd ;)... Ik blijf ze prachtig vinden en kan er eigenlijk niet genoeg hebben. Voor foto's gebruik ik ze veel, maar ook om lekkere hapjes op te serveren. Deze vond ik super omdat de barst er nog om heen zit...  Houdt jij ook zo van snijplanken?


Recept Tomaten Courgette Soep

2 courgette's
2 uien
4 tenen knoflook
1 kilo tomaten
3 takjes thijm
3 takjes basilicum
evt lente uitje

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de tomaten, uien en courgette's in grove stukken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarop de groentes. 
Besprenkel royaal met olijfolie.
Leg de takjes kruiden erbij, de hele knofoktenen en strooi er wat peper en zout overheen. 


Bak de groentes gaar in 40 minuten in het midden van de oven.
Verwijder dan de takjes thijm. 
Schep de groentes in een blender of pan als je een staafmixer wilt gebruiken.
Maal de groentes tot een dikke lobbige soep.


Als de soep te dik is kan je wat water toevoegen. 
Verwarm de soep goed door, snijd ondertussen een lente uitje in fijne reepjes. 
Schenk de soep ik kommen en verdeel de uitjes over de soep.


Voeg naar eigen smaak tabasco toe...
Eet smakelijk!




~de tabasco in deze blog werd gesponsord door Kroon op het Werk~

5 opmerkingen:

  1. Ik ben stapel verzot op soep. Troostend vind ik het!
    Ik doe ook de tomaten vaak eerst in de oven. Geeft een intense smaak. Maar ook vaak in een braadpan met olijfolie.
    Ik ga je soep proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben stapel verzot op soep. Troostend vind ik het!
    Ik doe ook de tomaten vaak eerst in de oven. Geeft een intense smaak. Maar ook vaak in een braadpan met olijfolie.
    Ik ga je soep proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind 'dunne' kippensoep wel lekker, mits hij vers is, gemaakt met soepkip, met lekker veel vlees en groenten erin. Verder houd ik ook van dikke, lobbige soepen, dus deze ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O, heerlijk, zomerse groenten en soep is altijd goed. Maar helaas, de spruitjes en winterwortel moeten op, dus eten we vandaag wortel-spruitjesstamppot.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk soepje hoor, ik ga hem zeker een keer maken.
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen