23 december 2016

Review: Delekkerstekazen.nl

Ik kreeg het verzoek voor een samenwerking met de een online Kaaswinkel. Die zin moest ik nog een keertje doorlezen, want eerlijk is eerlijk... Kaas online kopen? Maar als je dol bent op kaas laat je zo'n unieke kans niet voorbij gaan. 


"Hollandse melkveeboeren hebben het lastig. De prijs voor melk ligt onder de kostprijs waardoor boeren geen goede boterham met hun melk kunnen verdienen. Deze boeren leveren aan grote bedrijven waar alle melk bij elkaar wordt gekieperd om er melkpoeder of fabriekskaas van te maken. Gelukkig zijn er dappere boeren die zich de kaas niet van het brood laten eten. Zij maken zelf, op de boerderij, hun eigen écht ambachtelijke kaas. Dit is…de lekkerste kaas."


"Ieder jaar moeten honderden traditionele boerenbedrijven voorgoed hun staldeuren sluiten. Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Deze boeren kunnen niet langer leven van de lage melkprijzen die ze van de grote bedrijven ontvangen. Wij kunnen echter voorkomen dat de oer-Hollandse melkveehouderij uit Nederland verdwijnt! Hoe? Heel simpel! Door met z’n allen weer vaker échte boerenkaas eten. Deze Hollandse boerenkaas is niet alleen de lekkerste kaas, maar bovendien ook een eerlijke kaas waarvan we de oorsprong kennen."


Ik mocht meerdere soorten kazen proberen. Ik koos voor een Hollands kruidenkaasplankje, overjarige kaas en brie... De kaas wordt bezorgd in een doos van piepschuim, met daarin koelellementen. Alle kaas is gevacumeerd, behalve de brie. Daarbij werden ook genoeg kaasvellen meegeleverd. Op alle kaas staat een etiket met de ingrediënten en herkomstEn de smaak? Ohhhh heerlijk.... echt super lekkere en goede kaas. Ik ben sowieso fan van boerenkaas en deze heerlijke kazen bevestigde dat weer eens.  


Op de site kan je bijna alle mogelijke Hollandse en Buitenlandse kazen vinden. De gewichten kan je zelf aangeven. Maar ook zijn er diverse soorten kaasplankjes te bestellen. Ook zijn er diverse raspen, kaasmessen en andere kaasgerelateerde dingen te koop.  Bezorgkosten betaal je niet. Wel is de minimale prijs waar je voor moet bestellen 15,-.  


 Prachtige site, heerlijke kazen en ook nog eens goed voor ons eigen Hollandse boeren! 


Zou jij om de Hollandse boeren te steunen kaas online kopen? 


~deze kaas in deze blog werd gesponsord door De lekkerste kazen en Kroon op het Werk~

2 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op kaas en wij komen ook regelmatig bij de kaasboerderij hier in he Haarlemmermeer. Het is echt waar; dat is de allerlekkerste kaas.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi werk! Helaas lijkt het er voor ons ook op dat wij de deuren van ons melkveebedrijf(je) moeten sluiten. En dat doet erg veel pijn...

  BeantwoordenVerwijderen