25 mei 2017

Volkoren yoghurt muffins met kersen en witte chocolade


Muffins, die gaan er hier graag in... Geregeld zelfs als ontbijt of mee in de lunchtrommel. Dit keer maakte ik muffins met Jersey Yoghurt erin. Yoghurt van die schattige koeien die ook op de verpakking staan. Deze yoghurt is wat voller van smaak en bevat meer proteïne. 


te schattig toch ❤



Gezonde dingen gingen erin... en ja ook wat suiker en witte chocolade ;)... Maar dat moet kunnen vind ik!


Recept Volkoren yoghurt muffins met kersen en witte chocolade
14 stuks

250 gram yoghurt (ik gebruikte Jersey yoghurt, dat kan je vervangen voor Griekse yoghurt)
100 gram witte basterdsuiker
100 gram havermout
15 gram bakpoeder
100 gram olijfolie
100 gram bloem
150 gram volkorenmeel
100 gram witte chocolade
150 gram kersen (diepvries of vers)
3 eieren
snuf zout
optioneel grove havervlokken voor op de bovenkant

Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Hak de chocolade grof. 
Ik gebruik een muffinvorm, met daarin papierenvormpjes, zet deze klaar. 
Roer dan alle natte ingrediënten door elkaar heen.
Voeg dan alle droge ingredienten toe en roer dit stevig door tot je een dik beslag hebt. 
De kersen en de witte chocolade roer je er als laatste doorheen. 


Verdeel met 2 lepels het beslag over de vormpjes. 


Bestrooi de bovenkant met havervlokken. 
Bak de muffins in 30-35 minuten gaar en goudbruin. 


Ze zijn gaar als de binnenkant droog is, dit kan je testen door er een satestokje in te steken, komt hij er droog uit zijn ze goed, zit er nog vochtig beslag aan, dan nog even verder bakken. 


Voedzame en gezonde muffins voor de stevige trek... en zo voorkom je dat je kids na een half uur al weer roepen honger te hebben ;)

~de yoghurt in deze blog werd gesponsord door Jersey Melkproducten en Kroon op het werk~

1 opmerking:

  1. Ze zien er erg lekker uit! Kan je ze een beetje lang bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen