16 april 2018

Leef, geniet, lach


Wat is het enorm belangrijk om te genieten! 
Te lachen!
Dat kan alleen maar als je leeft

Terugblikje

Toen ik bijna 1,5 jaar geleden tot stilstand kwam door mijn bekken/rugproblemen vergat ik na een tijd hoe dat moest. Op foto's uit die periode kan ik aan mezelf zien dat ik niet echt lach. Het genieten van het leven en daarbij lachen leek ik wel verleerd. Ik had ook echt het gevoel dat ik niet meer kon genieten. Kon me ook niet voorstellen dat ik nog heel erg van het leven kon gaan genieten met een rug die altijd zeer deed. Hoe hard alle lieve mensen van mijn revalidatiekliniek ook riepen dat dat echt zo was.. Ik kon het niet geloven en moest het echt zelf gaan ervaren. 

Tijdens mijn revalidatie gingen we op vakantie naar Oostenrijk. Wat had ik een zin in die vakantie, maar tegelijk lag er een grijze sluier overheen.... "want die rug/bekken".... Hopeloos voelde het. Maar op de goede moed van mijn lief gingen we weg en we zouden het wel zien. We zouden er even lekker uit zijn en in ieder geval onze geliefde bergen weerzien. 

Leef

Wat daar gebeurde voelde voor mij als een wonder. Want na een week ontdekte ik dat ik leefde. Ja natuurlijk leefde ik daarvoor ook al, maar dat voelde meer alsof ik ademde en mijn dingen deed. Daar kwam ik weer tot leven. Mijn hart begon weer sneller te kloppen, mijn hart deed vreugdedansjes in mijn borst.... Ik leefde weer... want ik kon weer oprecht lachen en genieten. Daar voelde ik wat ik al die tijd gemist had.... LEVEN.... GENIETEN.... LACHEN.... door de vakantie ervaarde en voelde ik echt tot in iedere vezel van mijn bestaan dat ik kon genieten van het leven. Uiteraard deed mijn rug nog steeds pijn en waren de klachten niet weg. Maar mentaal kreeg ik daar zo'n enorme boost... Dat die vakantie voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Die vakantie heeft mij laten voelen dat  ik kan genieten van het leven ondanks mijn rugpijn. Misschien heeft dat genieten wel een andere vorm en intensiteit, maar het kan weer. Sinds die tijd is dat gevoel niet weg geweest! Daar dank ik God voor, want Hij heeft het mij laten voelen, daar zo ver weg en hoog in de bergen.  

Foto

Voor een samenwerking met Fotofabriek, mocht ik een foto op hout laten afdrukken. Super leuk, maar wat kies je nou uit voor foto. We hebben in huis al foto's van ons als gezin. Dus ik wilde een foto met daarop iets wat voor ons belangrijk is. Al snel kwamen we samen op die life chancing vakantie. Want dat betekend voor ons beide veel. Het vertegenwoordig het begin van ons nieuwe leven waarbij mijn pijnlijke rug een onderdeel van het leven is, maar ons niet beperkt in het genieten. 

Om deze herinnering levend te houden door middel van een foto gingen we op zoek naar "DE" foto. Deze werd het... 


Deze foto namen we dus in Oostenrijk. Omdat we het gebied al kende, wisten we dat deze wandeling voor mij geschikt zou zijn. Grotendeels vlak om een groot stuwmeer heen. We zouden halverwege pauzeren, in de rugzak zaten een kleed, genoeg lekkers en een boek. We zouden daar neerploffen in het gras en de jongens laten spelen in het water. Zo ging het ook. We hebben daar heel de middag door gebracht en zo intens genoten. Het was nog vroeg in onze vakantie, maar ik denk dat deze dag voor mij het kantelpunt was. Reden genoeg om dit plaatje te laten afdrukken.

Fotofabriek.nl

Ik werkte al eerder samen met Fotofabriek.nl toen liet ik jullie het fotoboek zien wat ik gemaakt had. Bij hun kan je op heel veel dingen laten afdrukken. Zo dus ook op hout. Voor het afdrukken op hout heb je meerdere opties. Wij hebben die van ons laten afdrukken op hout uit 1 stuk, je kan er ook voor kiezen om diverse latjes hout als achtergrond te gebruiken. Doordat je op hout afdrukt lijkt de foto meer structuur te hebben en dat geeft een leuk effect. Onze foto is liggend afgedrukt op het formaat 20x30, maar zo'n beetje alle formaten zijn mogelijk. Ook is er een mogelijkheid om af te laten drukken om tegeltjes, kurk, plexiglas en aluminium. Mogelijkheden genoeg dus! Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van het fotoboek, maar nu ook van mijn wanddecoratie en hun snelle service.


De foto heeft een mooi plekje in huis gevonden, voorlopig mag hij op het plankje staan bij het tekstbord en schuin erboven een moderne originele klok uit het Zwarte Woud. 

~de foto in deze post werd gesponsord door de Fotofabriek.nl~

2 opmerkingen:

  1. Bedankt om dit met ons te delen Ilse, bemoedigend voor mensen die chronische klachten hebben, die dikwijls niet altijd zichtbaar zijn, ik wens je van harte toe dat dit gevoel van intens leven, je nooit meer mag verlaten, we zijn allemaal een parel in Gods handen, met al onze grote en kleine tekorten. Lieve groetjes Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou graag weer eens leven, maar ben momenteel alleen nog aan het óver leven..
    Dank je wel voor het delen; ik hou het blogje bij de hand..

    BeantwoordenVerwijderen