16 mei 2016

Bladerdeegtaartjes met spiegelei


Een recept met bladerdeeg is altijd goed toch?!
Dit recept is best makkelijk gemaakt en geeft een leuk effect op je bord..
Het is een heerlijk gerechtje voor een lunch of een brunch. Met wat salade erbij is het nog lekkerder en completer. 


Recept Bladerdeegtaartjes met spiegelei
4 stuks

4 plakken bladerdeeg
handje spinazie
4 eieren
1 eetlepel zonnebloempitten
4 plakjes ontbijtspek
1 rode ui
4 champignons
verse tuinkers of bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Laat het bladerdeeg ontdooien. 
Bak in een droge koekenpan de plakken ontbijtspek bruin en krokant.
Snijd ondertussen de champignons en uien in fijne plakjes/ringen. 
Verhit dan wat olie in de koekenpan en bak hier de champignons en uien gaar.
Neem de champignons en de uien uit de pan.
Roerbak daarna even kort de spinazie zodat hij wat geslonken is. 


Vorm van de bladerdeeg bakjes door de randen om te vouwen en prik gaatjes in de bodem.


Snijd het spek in kleinere stukjes.
Verdeel het spek, de spinazie, de champignons en de uien over de bakjes van bladerdeeg. 


Probeer hiermee in het midden een kuiltje voor het ei te maken. 
Bak de taartjes in 10 minuten in de oven. 
Haal ze uit de oven en breek boven ieder taartje een eitje. 


Maal wat verse peper en zout op het ei. 
Zet de taartjes weer terug in de oven en bak ze nog 5 minuten tot het eiwit gestold is. 
Bestrooi het taartje met wat zonnebloempitten en verse bieslook of tuinkers. 


Bij mij waren de kuiltjes net niet diep genoeg en liep er wat eiwit op de bakplaat. Bij sommige taartjes zelfs best wel veel. Maar dat bakte gewoon mee op de plaat, daarna sneed ik dat stuk eraf en er waren kleine mondjes in de buurt waar dat gemakkelijk in verdween ;). Op bovenstaande foto zie je ook dat dit ei er bijna vanaf liep. Dus zorg ervoor bij het vullen van de taartjes, dat je het midden zo vrij mogelijk houdt zodat daar later het ei goed in past. 



Ik vind bladerdeeg altijd een erg makkelijk en veelzijdig product. Je kan er van alles mee maken, zoet of hartig, voor het ontbijt, lunch, diner of te snoepen... Ik kreeg in de foodybox een heerlijke rol met vers bladerdeeg, daar ga ik ook heel snel mee aan de slag... wat zal ik er eens mee maken?

1 opmerking:

  1. Vandaag je gezellige blog ontdekt en meteen een tip: zelf bladerdeeg maken en een voorraadje maken voor in de vriezer. Klinkt moeilijk en ingewikkeld, maar is supermakkelijk. Je maakt het zo tussen de bedrijven door. In Rutger bakt, staat een perfekt recept. Vast wel te googelen. Voor het luchtigste resultaat: doe de laatste toer van het deeg na ontdooien op de dag van gebruik. ( dus na twee toeren al invriezen)
    1 nadeel, wij willen nooit meer kant en klaar deeg:)
    Groetjes Jacq.

    BeantwoordenVerwijderen