7 april 2017

Advocaat cake met chocolade

Een cake voor Pasen... 
Nou ja, maak hem nou niet alleen maar met deze feestdag...Hij is eigenlijk het hele jaar lekker! Advocaat koppel ik altijd aan het voorjaar en dus ook aan Pasen. Zou dat soms door de gele kleur komen? 


Ik had van een bokkenpootjestaart een flink wat advocaat over. Om het zo te eten of drinken... (wat zeg je dat eigenlijk bij advocaat?)... nou dat vinden wij dus niet lekker. Zomaar zo'n fles leeggooien of slecht laten worden is ook geen optie. En dus bakte ik een cake met chocolade en advocaat. Om heel eerlijk te zijn verwachte ik gewoon een cake met wat advocaat smaak.... Maar wat bleek...De structuur bleek totaal anders en zoooooo lekker... Smeuig, zacht, luchtig en gewoon precies alles wat je van een cake verwacht! Daarna heb ik nog 2 cakes gebakken om mijn fles leeg te krijgen. Die gingen de vriezer in voor andere weekenden. 


Recept Advocaat cake met chocolade

1x de ingredienten voor een basis roomboter cake
100 gram chocolade 
125 gram advocaat + wat extra

Voor deze cake maakte ik weer gebruik van mijn basis recept voor roomboter cake. Om deze advocaat cake te maken, moet je dus eerst die andere cake maken. Het recept vind je via deze link

Hak de chocolade fijn of gebruik chocolade druppels. 
Als je je beslag klaar hebt, spatel voor hij de vorm in gaat er voorzichtig de advocaat en de chocolade erdoorheen. 
Verdeel het beslag in een ingevette cakevorm of een vorm waar je bakpapier in gedaan hebt. 
Strijk de bovenkant glad.


Verdeel 2 of 3 eetlepels advocaat over de bovenkant van de cake. 
Mix met een vork voorzichtig de advocaat door de bovenste laag van het beslag, dit geeft een mooi gemarmerd effect. 


Bak de cake in 60 minuten in een oven van 175 graden gaar. 


Deze cake is wat natter, maar de sateprikker die je erin kan steken om te testen of hij gaar is moet wel schoon eruit komen.


Deze cake bakte ik zoals ik al een beetje liet doorschemeren in een heel ander seizoen... Ik maakte hem ik de herfst, rond onze verjaardagen... en ik kan je verklappen dat hij in de herfst ook verrukkelijk is... Beeld je een warme herfstdag in ... Een bos... Warme thee in de thermoskan en deze cake in de tas... Dan is hij extra lekker!


Ook een stukje? šŸ™Š


5 opmerkingen:

 1. gisteren had ik advokaat op mn boodschappenlijstje gezet,dus...zal ik snel ook eens zo'n cake maken!!bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh! Die lijkt me echt heerlijk! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is vast heerlijk! Ik bewaar dit recept.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmmm.... ik heb net advocaat gemaakt, maar eet het niet zo vaak. Dit is een goede tip om mee aan de slag te gaan. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen