Zoals ik laatst al beschreef zijn wij de trotse eigenaren van een slowcooker. Heerlijk om na een lange werkdag zo een pan vers eten op tafel te zetten. Ik heb al veel dingen gemaakt, maar de chili con carne uit de slowcooker scoort bij iedereen punten en de bordjes worden leeg geschraapt.
Omdat bij een slowcooker minder vocht verdampt, heb je kans dat de gerechten wat wateriger blijven. Daarom moet je even uitproberen wat voor jou werkt. Je normale recepten kunnen ineens wat anders uitvallen. De basis voor dit gerecht is mijn oude vertrouwde recept. Wil jij graag chili maken, maar heb je geen slowcooker. Geen probleem, laat dit gerecht dan lekker een uurtje pruttelen op het vuur. Hou wel even in de gaten of hij niet droogt kom te staan. Maar je kan ook mijn oude vertrouwde recept maken...
Recept Chili con carne uit de slowcooker
250 gram gehakt
3 uien
5 tenen knoflook
2 paprika's
1 winterpeen
1 bak champignons
2 blikken tomatenstukjes
1 pak gezeefde tomaten
1 glas water
3 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel cayennepeper
1 laurierblaadje
1 eetlepel Keltisch zeezout
peper
400 gram gedroogde bruine of kidneybonen deze moet je eerst wellen en een uur koken of gebruik bonen uit een blik dan heb je ongeveer 800 gram gekookte bonen nodig (uitlekgewicht)
Snijd alle groentes in blokjes of reepjes.
Verwarm de binnenpan op het gas (als hij geschikt voor koken op het fornuis, gebruik anders een koekenpan)
Verwarm de binnenpan op het gas (als hij geschikt voor koken op het fornuis, gebruik anders een koekenpan)
Rul in een beetje olijfolie het gehakt.
Als het gehakt gaar is voeg dan de uien en de fijngehakte knoflook toe.
Roerbak dit mee tot alles gaar is.
Zet het vuur uit en plaats de binnenpan in de slowcooker.
Vul met alle overige ingredienten en roer goed door.
Vul met alle overige ingredienten en roer goed door.
Zet de slowcooker voor 9 uur op low aan met de deksel erop.
Laat hem die 9 uur dicht. Je mag natuurlijk wel een keertje roeren, maar probeer hem zoveel mogelijk met rust te laten zodat de warmte niet verloren gaat.
Mocht hij nog iets te vochtig blijven haal dan het laatste uur de deksel van de pan en zet hem evt op high
Gebruik jij wel eens een slowcooker? En wat moet ik er echt eens in maken?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten