Ik heb een hele leuke site ontdekt!
Zoals de naam van de site al zegt, 't gaat over eten en over grappige dingen.
Er staan heel veel leuke tips op.
Zo vond ik via via ook dit recept voor
Home made chocoladepasta
bijna gelijk uitgeprobeerd en het is zoooo lekker en simpel te maken
er zit geen extra suiker aan toegevoegd, uiteraard zit er wel suiker in de chocolade die ik heb gebruikt. Als je kiest voor een honing die koud geslingerd en biologisch is, scheelt dit ook al heel veel voor de suiker inname en ook hiervoor geldt, net als voor al 't ander zoet... gebruik met mate!
Recept Home made chocoladepast
1 grote pot
100 gram slagroom
75 gram honing
125 gram pure of extra pure chocolade
50 gram boter
snufje zout
vanille essence
optioneel:
evt half theelepeltje kaneel
evt een flinke hand hazelnoten, rooster deze dan eerst goudbruin, hak ze in fijne stukjes en zet ze weg tot gebruik
Snijd alle chocolade fijn.
Breng de honing samen met de slagroom aan de kook.
Laat het een minuutje goed koken, haal dan de pan van het vuur af.
Blijf roeren tot het gladde massa wordt.
Giet de hete massa in een schone pot.
Laat deze afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
Erg lekker op een boterham of warme pannenkoek, want dan smelt hij weer een beetje...mmmmm
Eet smakelijk
Leuk, die site!
BeantwoordenVerwijderenWij eten 2 weken op een jaar chocopasta.. als we kamperen.
Begon ooit praktisch.. lekker makkelijk, hoeft niet in de koelbox, uitzondering op bijna-altijd-gezond (hihi, onze boys eten best wel heel erg gezond)
Hoort nu helemaal bij ons kampeergevoel!!
:)
Haha wat grappig!
VerwijderenOok onze jongens eten best gezond, maar er zijn altijd verbeterpuntjes ;).
'T werd hier niet heel veel gegeten, maar nu wel iets meer
Liefs Ilse
Ik heb net gegeten, maar het water loopt in mijn mond! Ben gek op chocopasta! Misschien een domme vraag, maar hoe lang is het houdbaar?
BeantwoordenVerwijderenVolgens de site van fun&food in ieder geval een maand, maar vermoed dat 't zo maar langer zou kunnen zijn! Dat zal ik tzt laten weten!
VerwijderenLiefs Ilse
Dat lijkt me leuk om te doen!
BeantwoordenVerwijderenGa het ook proberen. Kan met een goedkope reep chocolade dus. Hier hoeft er geen houdbaarheidsdatum op, want met 2 weken is het allang op!
BeantwoordenVerwijderenBen heel benieuwd. Mss ga ik het ook eens met witte choco gebruiken/proberen.
Hier mag wel thuis pasta op brood,maar niet naar school. ivm notenallergie.
Groet, Wilma
Ben benieuwd! Deze kan dus wel op brood! Zitten geen noten in!
VerwijderenHmmm, dat klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Lineke
Heerlijk, Ilse! We kunnen niet wachten tot hij is afgekoeld... :)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Joanne