14 januari 2014

Home made chocopasta

Ik heb een hele leuke site ontdekt!
Zoals de naam van de site al zegt, 't gaat over eten en over grappige dingen.
Er staan heel veel leuke tips op.


Zo vond ik via via ook dit recept voor 
Home made chocoladepasta
bijna gelijk uitgeprobeerd en het is zoooo lekker en simpel te maken
er zit geen extra suiker aan toegevoegd, uiteraard zit er wel suiker in de chocolade die ik heb gebruikt. Als je kiest voor een honing die koud geslingerd en biologisch is, scheelt dit ook al heel veel voor de suiker inname en ook hiervoor geldt, net als voor al 't ander zoet... gebruik met mate!


Recept Home made chocoladepast
1 grote pot

100 gram slagroom
75 gram honing
125 gram pure of extra pure chocolade
50 gram boter
snufje zout
vanille essence


optioneel:
evt half theelepeltje kaneel
evt een flinke hand hazelnoten, rooster deze dan eerst goudbruin, hak ze in fijne stukjes en zet ze weg tot gebruik


Snijd alle chocolade fijn.
Breng de honing samen met de slagroom aan de kook.
Laat het een minuutje goed koken, haal dan de pan van het vuur af.


Voeg dan de chocolade, boter, zout, vanillie essence (en evt de kaneel toe en evt. de hazelnoten)
Blijf roeren tot het gladde massa wordt.
Giet de hete massa in een schone pot.
Laat deze afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Erg lekker op een boterham of warme pannenkoek, want dan smelt hij weer een beetje...mmmmm

Eet smakelijk





9 opmerkingen:

  1. Leuk, die site!
    Wij eten 2 weken op een jaar chocopasta.. als we kamperen.
    Begon ooit praktisch.. lekker makkelijk, hoeft niet in de koelbox, uitzondering op bijna-altijd-gezond (hihi, onze boys eten best wel heel erg gezond)
    Hoort nu helemaal bij ons kampeergevoel!!
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha wat grappig!
      Ook onze jongens eten best gezond, maar er zijn altijd verbeterpuntjes ;).
      'T werd hier niet heel veel gegeten, maar nu wel iets meer
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  2. Ik heb net gegeten, maar het water loopt in mijn mond! Ben gek op chocopasta! Misschien een domme vraag, maar hoe lang is het houdbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens de site van fun&food in ieder geval een maand, maar vermoed dat 't zo maar langer zou kunnen zijn! Dat zal ik tzt laten weten!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. Dat lijkt me leuk om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ga het ook proberen. Kan met een goedkope reep chocolade dus. Hier hoeft er geen houdbaarheidsdatum op, want met 2 weken is het allang op!
    Ben heel benieuwd. Mss ga ik het ook eens met witte choco gebruiken/proberen.
    Hier mag wel thuis pasta op brood,maar niet naar school. ivm notenallergie.
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben benieuwd! Deze kan dus wel op brood! Zitten geen noten in!

      Verwijderen
  5. Hmmm, dat klinkt lekker!
    Groetjes,
    Lineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk, Ilse! We kunnen niet wachten tot hij is afgekoeld... :)

    Groetjes, Joanne

    BeantwoordenVerwijderen