18 november 2016

Cake met zoete aardappel en pecannoten

Cake of taart?
Ik heb even getwijfeld hoe ik hem zou noemen... want het is meer dan een cake... Het is een taart in de vorm van een cake... Volg je het nog :). Goed ik hou het voor het gemak maar bij een cake..


Deze cake maakte ik met Aicha zoete aardappel creme. Deze zat in de foodybox van Kroon op het Werk.. Lange tijd wist ik niet zo goed wat ik met dat potje aan moest. Ik hou niet van aardappelen en niet van zoet. Dus tja, wat moet je dan met zo'n potje creme. In de folder die erbij zat, gebruikte ze de creme ook voor zoete gerechten. In taarten ed... Dat biedt mogelijkheden dacht ik. 


Manlief was eind september jarig en wilde graag trakteren op zijn werk. Op de een of andere manier wordt er niet gewaardeerd als hij iets kant en klaars meeneemt... hhahaha zou ik ze de afgelopen jaren misschien iets te veel verwend hebben? Dus ik leefde me uit op 2 lekkere taarten en de mannen en vrouwen konden niet klagen. Ik was erg blij dat er nog een stukje over was, waardoor ik zelf nog kon proeven.... En wat was dat verrassend lekker.... Het heeft wat weg van karamel.


Recept Cake met zoete aardappel en pecannoten

200 gram boter
200 gram bloem
200 gram suiker
4 eieren
8 gram bakpoeder
snuf zout
2 theelepels kaneel
1 potje Aicha zoete aardappel creme
100 gram pecannoten
snufje zout
50 gram zout

Voor de basis, maakte ik de basis roombotercake. Via deze link kan je zien hoe je die maakt. Als enige aanvulling op het basis recept, voegde ik 2 theelepels kaneel toe.


Terwijl de cake in de oven staat, rooster je de pecannoten.
Dit doe je door ze rustig te laten verkleuren in een droge maar hete koekenpan.
Voeg daarbij een snufje zout toe, laat ze afkoelen tot je ze gaat gebruiken.
Hak de chocola in kleine stukjes.
Als de cake goed afgekoeld is, snijd je hem doormidden.


Besmeer tussen de 2 lagen een royale laag van de creme, bewaar een klein beetje voor de bovenkant. 


Druk de bovenste laag van de cake op de onderste laag. 
De bovenste laag besmeer je ook met een dunne laag van de creme. 
Druk daar de pecannoten in en strooi de gehakte chocolade er overheen. 
De volgende dag is hij het lekkerst.... Dan is het vocht uit de creme in de cake getrokken en is hij heerlijk smeuig!




Deze cake/taart snij je in royale plakken... Die net wat groter zijn dan een standaard plakje cake... Het is tenslotte een taartje :)


~de zoete aardappel creme in dit artikel werd gesponsord door Aicha
 en Kroon op het Werk, bedankt voor dit leuke product!~

1 opmerking: