20 mei 2016

Rijst-vanille ijsjes met aardbei

Vandaag het 2e recept met een melkvervanger van Rice Dream... Eerder deze week kwam een smoothie online met daarin de kokosvariant. En heb je ook al meegedaan met de winactie? Je maakt dan kans op een 4 pack met verschillende soorten melk van Rice dream. Nog niet mee gedaan? Via deze link kan je meedoen!


Als je geen gluten of lactose kan verdragen kan je natuurlijk best ijsjes eten. Waterijsjes zijn een goede optie. Maar toch zal je altijd de verpakkingen goed moeten lezen omdat er altijd wel iets in "verstopt" zit. Zelf maken is ook altijd een goede optie. Heb je eens trek in wat anders dan een waterijsje.. En meer trek in een romig ijsje en toch ook zoet... Dan heb ik een lekker recept voor je!

Recept Rijst-vanille ijsjes met aarbei
6 grote ijsjes en 12 kleintjes

75 gram desssertrijst
500 ml Rice Dream Vanille
100 ml water
50 gram suiker
aardbeienjam
ijsvormpjes
neutrale olie

Breng de dessertrijst met de rijstemelk aan de kook. 
Kook de pap in 15 minuten gaar.
Laat de rijstepap afkoelen. 
Breng ondertussen ook het water met de suiker aan de kook en laat ook dit afkoelen.
Als het suikerwater en de pap koud zijn, doe je dit in een hoge beker en mix dit met een staafmixer romig en fijn. 


Vet met een neutrale olie je ijsjesvormpjes in. 
Laat in ieder vormpje een klein beetje aardbeienjam vallen. 
Schenk daarop een beetje van het rijstepap-mengsel en daarop weer een beetje jam. 


Bouw zo het ijsje op in 3 laagjes. 
Steek de stokjes erin en zet ze in de vriezer. 


Dat wordt lekker en verantwoord smullen :)


~Deze melk in dit recept werd gesponsord door Kroon op het Werk en Rice Dream~

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen